ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ο ΠΙΣ στηρίζει θερμά τις κινητοποιήσεις για την ΕΣΑΝ ΑΕ

Όλους τους ιατρούς στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης 10 Σεπτεμβρίου, οι οποίες πραγματοποιούνται ενόψει της ψήφισης στην Βουλή, του νομοσχεδίου για την νέα Εταιρεία Αμοιβών νοσοκομείων (ΕΣΑΝ ΑΕ), καλεί ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο οποίος εκφράζει την αντίθεσή του για το σχέδιο νόμου, το οποίο όπως αναφέρει, αλλοιώνει τον δημόσιο χαρακτήρα της υγείας.

Ο ΠΙΣ στηρίζει θερμά τις κινητοποιήσεις για την ΕΣΑΝ ΑΕ

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στηρίζει την ιατρική κινητοποίηση και την τρίωρη στάση εργασίας, την Τετάρτη 10/9/2014, και ώρα 12.00 - 15.00, με συγκέντρωση έξω από την Βουλή, στις 12.30 μ.μ., τις οποίες έχουν προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ, η ΕΙΝΑΠ και η ΠΟΕΔΗΝ για το Νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας περί σύστασης και λειτουργίας της ΕΣΑΝ Α.Ε.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος μάλιστα, καλεί όλους τους ιατρούς να συμμετάσχουν ενεργά στη κινητοποίηση και εκφράζει την αντίθεσή του στο Νομοσχέδιο, το οποίο αλλοιώνει τον χαρακτήρα του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, σε μία κρίσιμη περίοδο για τη κοινωνία, ενώ επιτείνει παράλληλα την ανασφάλεια στον πληθυσμό και προκαλεί αισθήματα αγανάκτησης και οργής για την ραγδαία αποδυνάμωση του κοινωνικού κράτους στην χώρα μας.

Εν τω μεταξύ την Δευτέρα, το ΔΣ του ΠΙΣ, ύψωσε έντονα την φωνή του αναφορικά με την δημόσια υγεία στα νησιά και ειδικότερα στα Δωδεκάνησα - τα οποία επισκέφθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο- ζητώντας να καλυφθούν τα τεράστια κενά σε προσωπικό και μονάδες. Μάλιστα υποστήριξε ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, θα πρέπει να κινηθεί άμεσα, ώστε να μην μας προλάβουν τα οργανωμένα κέντρα της γειτονικής Τουρκίας.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΣΑΝ ΑΕ: Είναι «η ληστεία του αιώνα» λένε γιατροί & ΠΑΜΕ