ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Γρηγοράκος: Η κρίση έχει επηρεάσει όλη την κοινωνία

Συνάντηση εργασίας με τον κ. Nikolaj Villumsen, Μέλος της Επιτροπής Ισότητας και Μη Διακρίσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και με συνεργάτες του, είχε την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν την κρίση που ταλανίζει τη χώρα και τον αντίκτυπό της στον τομέα της υγείας.

Γρηγοράκος: Η κρίση έχει επηρεάσει όλη την κοινωνία

Στα πλαίσια της γενικότερης συζήτησης που είχαν ο κ. Γρηγοράκος ανέφερε στον κ. Villumsen, ότι η κρίση έχει επηρεάσει όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας όχι μόνο κάθετα, αλλά και οριζόντια. «Η κρίση έχει αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής, στην καθημερινότητα καθώς και στην ψυχολογία των πολιτών» είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα κατά τον κ. Γρηγοράκο είναι ότι ο ανθρώπινος νους δεν πρόλαβε να αντιληφθεί το πρόβλημα και να το αποδεχθεί. Για αυτό και σήμερα παρατηρούμε έντονα φαινόμενα θυμού και οργής στους πολίτες.

Στην ερώτηση του κ. Villumsen σχετικά με τα μέτρα που έλαβε το Υπουργείο Υγείας ώστε να αμβλύνει τις επιπτώσεις της κρίσης στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι το Υπουργείο Υγείας έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να διασφαλίσει την προστασία των ομάδων αυτών. Αναφορικά με τους ανέργους, ο κ. Γρηγοράκος ανέφερε ότι:

- παρέχεται δωρεάν νοσηλεία μέσα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας,
- πραγματοποιείται εμβολιασμός παιδιών
- γίνεται πρόληψη ασθενειών μέσω του πρωτοβάθμιου συστήματος φροντίδας υγείας
- παρέχεται δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη από τα Νοσοκομεία και από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός τόνισε ότι το Υπουργείο Υγείας κατορθώνει να κρατήσει την παροχή υπηρεσιών υγείας σε υψηλά επίπεδα, παρά τον περιορισμό που τίθεται από την τρόικα σε προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, χάριν και στην υπεράνθρωπη προσπάθεια του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού των Νοσοκομείων της χώρας.

Ο κ. Γρηγοράκος ρώτησε τον κ. Villumsen, σχετικά με τα αποτελέσματα που έχουν παραχθεί από την αντίστοιχη έρευνα που διεξήγαγε σε άλλες χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση. Ο κ. Villumsen απάντησε, ότι σε χώρες όπως η Ιρλανδία, η Ισλανδία καθώς και η Πορτογαλία συνάντησε ακριβώς τα ίδια προβλήματα με εκείνα της χώρας μας, προβλήματα που πηγάζουν από τη βαθιά οικονομική κρίση που ταλαιπωρεί τις χώρες αυτές και τα οποία θα βελτιωθούν, όσο βελτιώνεται η οικονομική κατάσταση.

Διαβάστε ακόμη:

ΟΟΣΑ: Ελλάδα & Ιρλανδία τα μεγαλύτερα θύματα της κρίσης - στα τάρταρα η υγεία των πολιτών

Ο ΠΟΥ συγχαίρει την Ελλάδα για τις μεταρρυθμίσεις στην υγεία