ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ερρίκος Ντυνάν: Με τροπολογία διασφαλίζεται η λειτουργία του, ενόψει του πλειστηριασμού

Τροπολογία με την οποία ρυθμίζονται θέματα λειτουργίας του Ερρίκος Ντυνάν, σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί αναγκαστικός πλειστηριασμός στοιχείων, ψηφίστηκε στην Βουλή την Πέμπτη. Η εν λόγω τροπολογία ψηφίστηκε με αφορμή τον πλειστηριασμό του κτιρίου του νοσηλευτηρίου, που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα 24 Σεπτεμβρίου.

Ερρίκος Ντυνάν: Με τροπολογία διασφαλίζεται η λειτουργία του, ενόψει του πλειστηριασμού

Ειδικότερα, θέματα αδειών ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικών κλινικών στην περίπτωση αναγκαστικού πλειστηριασμού αυτών, ρυθμίζει τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων από τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη.

Η τροπολογία προβλέπει ότι, σε περίπτωση αναγκαστικού πλειστηριασμού στοιχείων ενεργητικού ιδιωτικής νοσηλευτικής μονάδας ή ιδιωτικής κλινικής, ως επιχείρησης ή συνόλου περιουσίας, και ανεξάρτητα από τη νομική της μορφή, μεταβιβάζεται μαζί με τα ανωτέρω αυτοδικαίως στον πλειοδότη η διοικητική άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικής κλινικής που τυχόν υπάγεται στην κατάσχεση ή συνδέεται με μεταβιβαζόμενα στοιχεία ενεργητικού, εφόσον ο νέος φορέας πληροί τις προβλεπόμενες νόμιμες προϋποθέσεις.

Ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε για τον κατεπείγοντα τρόπο με τον οποία εισήχθη η τροπολογία ότι την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου γίνεται ο εκπλειστηριασμός στοιχείων του ενεργητικού του «Ερρίκος Ντυνάν» μετά από κατάσχεση που έχει επιβάλει για απαιτήσεις η Τράπεζα Πειραιώς. Στην πραγματικότητα, η τροπολογία είπε, διαφυλάσσει τη λειτουργία του «Ερρίκος Ντυνάν», τις θέσεις εργασίας και το σύνολο.

«Με την αυτόματη μεταφορά της άδειας, όποιος πλειοδότης πάρει το νοσοκομείο θα πάρει εξ ορισμού και την άδεια χωρίς να έχει πραγματικά τις προϋποθέσεις», είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή διατυπώθηκε από τον Θοδωρή Δρίτσα.

Εν τω μεταξύ τα «μάτια» της αγοράς, επιχειρηματικής και υγειονομικής, είναι στραμμένα στον πλειστηριασμό του κτιρίου την ερχόμενη Τετάρτη, με τιμή πρώτης προσφοράς η οποία αναμένεται να ξεκινήσει από τα 115 εκατ. ευρώ, μία τιμή που περιλαμβάνει τα ακίνητα και τον εξοπλισμό.

Η εν λόγω κίνηση, αποτελεί ένα πρώτο, βήμα εξυγίανσης του Ερρίκος Ντυνάν, σχολιάζει ο κ. Ανδρέας Καρταπάνης, Γενικός διευθυντής του ΥΓΕΙΑ, ο οποίος από τον Ιούνιο βρίσκεται στο νοσοκομείο, καθώς ο όμιλος έχει αναλάβει την προσωρινή διοίκησή του.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τόσο η εμπλοκή του Υγεία όσο και ο πλειστηριασμός, αποτελούν δείγματα ιδιωτικοποίησης του Ερρίκος Ντυνάν. Και είναι λογικό αυτό να γίνει, όπως σχολιάζουν στελέχη της αγοράς, αλλά και ο ίδιος ο κ. Καρταπάνης, αφού τα 300 εκατ. ευρώ χρέη του νοσοκομείου θα ήταν αδύνατο να τα υποστηρίξει το ΕΣΥ και το δημόσιο γενικότερα. Να σημειωθεί ακόμη, ότι στο Ντυνάν σήμερα εργάζονται περίπου 1.000 άτομα.

Διαβάστε ακόμη:

Ερρίκος Ντυνάν: Η αρχή της εξυγίανσης ο πλειστηριασμός στις 24 Σεπτεμβρίου