ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΙΣΑ: Τροποποίηση για την προϋπηρεσία των γιατρών του Ερρίκος Ντυνάν

Τροποποίηση της διάταξης για την προϋπηρεσία για τους γιατρούς του «Ερρίκος Ντυνάν» προκειμένου να υπάρχει ισότιμη μεταχείριση των γιατρών, ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

ΙΣΑ: Τροποποίηση για την προϋπηρεσία των γιατρών του Ερρίκος Ντυνάν

Στην επιστολή που απέστειλε ο ΙΣΑ στον υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη, αναφέρονται τα εξής:

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία και συγκεκριμένα στην παρ. 5 του άρθρου 25 του Ν. 3868/2010, ο χρόνος εργασίας του ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο «Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο» υπολογίζεται ως προϋπηρεσία αντίστοιχη του Ε.Σ.Υ. και ως τέτοια λαμβάνεται υπόψη κατά τη διαδικασία διορισμού και την εξέλιξη του σε νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. Ο χρόνος εργασίας ιατρών σε νοσοκομεία του Ι.Κ.Α. προσμετράται ως προϋπηρεσία στην περαιτέρω εξέλιξη τους στο Ε.Σ.Υ. Εν συνεχεία με την παρ. 32 του άρθρου 66 του Ν. 3984/2011 ορίστηκε ότι: «Ομοίως αναγνωρίζεται ως χρόνος προϋπηρεσίας στο Ε.Σ.Υ., για την πρόσληψη και την εξέλιξη του ιατρού, ο χρόνος προϋπηρεσίας του σε Νοσοκομείο του IΚΑ.»

Η ΕΙΝΑΠ με αίτημα που σας απηύθυνε, ζήτησε την εφαρμογή της ως άνω διάταξης και για τους ιατρούς που εργαζόταν στο Νοσοκομείο «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ», το οποίο είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, Κοινωφελούς και μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Το ανωτέρω αίτημα της ΕΙΝΑΠ προσυπογράφουμε ως Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ζητούμε εκ νέου την έκδοση σχετικής διάταξης, έστω και κατά το μέρος που αφορά την εξέλιξη των ιατρών που υπηρετούν στο ΕΣΥ.

Ειδικότερα η σχετική διάταξη δύναται να αναφέρει ότι:
«Στο άρθρο 25 του Ν. 3868/2010, στο τέλος της παρ. 5 προστίθεται: «Το αυτό ισχύει και με τον χρόνο εργασίας ιατρών στο Κοινωφελούς και μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα ΝΠΙΔ «Ερρίκος Ντυνάν» ή άλλως

Στην παρ. 32 του άρθρου 66 του Ν. 3984/2011 όπου αναφέρει: «Ομοίως αναγνωρίζεται ως χρόνος προϋπηρεσίας στο Ε.Σ.Υ., για την πρόσληψη και την εξέλιξη του ιατρού, ο χρόνος προϋπηρεσίας του σε Νοσοκομείο του IΚΑ», να προστεθεί «και στο νοσοκομείο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ»

Κύριε Υπουργέ,
Θεωρούμε αναγκαία και ουσιαστική την τροποποίηση της ανωτέρω διάταξης για την ισότιμη μεταχείριση των ιατρών και προσβλέπουμε στις άμεσες ενέργειες σας».