ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Συναυλία αλληλεγγύης για το κλείσιμο του Ψυχιατρείου στο Δαφνί

Μεγάλη συναυλία αλληλλεγύης οργανώνουν οι εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στο Δαφνί, διαμαρτυρόμενοι για το επικείμενο κλείσιμο του Ψυχιατρείου στο πλαίσιο της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης.

Συναυλία αλληλεγγύης για το κλείσιμο του Ψυχιατρείου στο Δαφνί

Όπως αναφέρουν η πληρότητα του νοσοκομείου είναι 130% και εισάγονται κάθε χρόνο 2.500 περιστατικά. Αυτή τη στιγμή έχει 1.200 λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας, από τους οποίους οι 800 περίπου διαβιούν σε στεγαστικές δομές (οικοτροφεία, ξενώνες και προστατευόμενα διαμερίσματα) σε όλη την Αττική και οι υπόλοιποι λαμβάνουν υπηρεσίες στις ψυχιατρικές κλινικές. Επιπλέον το νοσοκομείο διαθέτει 2 κέντρα ψυχικής υγείας στους Αγίους Αναργύρους και στο Περιστέρι, όπου εξυπηρετούνται 26.000 περιστατικά το χρόνο.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι κινδυνεύουν να βρεθούν κυριολεκτικά στο δρόμο ή να οδηγηθούν σε ιδιώτες, επισημαίνουν οι εργαζόμενοι οι οποίοι διεκδικούν:

• Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν ψυχική υγεία με κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δραστηριότητας (Μ.Κ.Ο.- ιδιώτης) και πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

• Όχι στο κλείσιμο του Ψ.Ν.Α. και καμία μεταφορά κλινικών-υπηρεσιών (διοικητικών-τεχνικών). Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, ούτε να τεθεί σε διαθεσιμότητα και κινητικότητα.

• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες για την κάλυψη των διευρυμένων αναγκών των μονάδων και των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής δηλώνει ότι «ο αγώνας τους γίνεται, όχι μόνο για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας, αλλά προπάντων για την πρόσβαση όλου του λαού σε σύγχρονες, ποιοτικές αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας».

Η συναυλία αλληλλεγύης θα πραγματοποιηθεί στις 6 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στην πύλη του ΨΝΑ με τη συμμετοχή πολλών γνωστών καλλιτεχνών.

synaylia dafni