ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ντυνάν: Νομοθετική "άφεση αμαρτιών" στις διοικήσεις για να συνεργαστούν;

Με νομοθετική ρύθμιση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, στις 19 Σεπτεμβρίου, για «εξαιρετικά επείγουσες και απρόβλεπτες ανάγκες», πέντε μόλις ημέρες, δηλαδή, πριν τον πλειστηριασμό του «Ερρίκος Ντυνάν», απαλλάσσονται από τις ευθύνες τους όλες οι διοικήσεις του νοσοκομείου.

Ντυνάν: Νομοθετική "άφεση αμαρτιών" στις διοικήσεις για να συνεργαστούν;

Παράλληλα, προβλέπεται παράταση της χορήγησης ασφαλιστικής ενημερότητας για το Ερρίκος Ντυνάν μέχρι τις 31 Μαρτίου 2015, κάτι που αποτελούσε σύνηθες φαινόμενο τα τελευταία χρόνια.

Αναλυτικά, «τα μέλη του Κ.Δ.Σ. του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που έχουν διοριστεί με δικαστική απόφαση, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. του κοινωφελούς, μη κερδοσκοπικού ιδρύματος με την επωνυμία «ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ ΝΠΙΔ» που εκλέχτηκαν από την παραπάνω διοίκηση, δεν διώκονται για τις πράξεις και παραλείψεις τους που αφορούν σε φορολογικές, ασφαλιστικές και εργοδοτικές υποχρεώσεις τους, οι οποίες τελέστηκαν κατά τη διάρκεια της προσωρινής θητείας τους, ούτε και για χρέη του σωματείου ή του ιδρύματος, που έγιναν η γεννήθηκαν κατά την ίδια ως άνω περίοδο και ουδεμία ποινική, αστική ή άλλη ευθύνη φέρουν για αυτά, ανεξάρτητα από το χρόνο βεβαίωσής τους».

Με δεδομένο, λοιπόν, όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι όλες οι διοικήσεις του -σημερινές και παλαιότερες- συνεργάστηκαν με κάποιο τρόπο, προκειμένου να γίνει πραγματικότητα ο ερχομός και η επέλαση του ιδιώτη.

Το συμπέρασμα αυτό, επιβεβαιώνεται ακόμη και από την έκθεση του δικαστικού Επιμελητή, όπως προκύπτει από το Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων, καθώς, ενώ το συνολικό τίμημα για τον πλειστηριασμό του κτιρίου ανήλθε σε 115.135.250.00 ευρώ, ποσό ύψους μόλις 7,350 εκατ. ευρώ, αφορά στο όνομα την άδεια και άλλα περιουσιακά στοιχεία σχετικά με τη λειτουργία των νοσηλευτηρίου.

Βεβαίως, ο δικαστικός επιμελητής έχει την δικαιοδοσία να προχωρήσει στην εκτίμηση αυτή, ωστόσο το ερώτημα που προκύπτει εύλογα, είναι ότι αυτό θα πρέπει να το πράξει με συγκεκριμένα στοιχεία και όχι αυθαίρετα.

Παράγοντες της αγοράς, συμφωνούν πως το ποσό των 7,350 εκατ. ευρώ για ένα όνομα του βεληνεκούς του Ερρίκος Ντυνάν, είναι εξαιρετικά χαμηλό. Ο τίτλος μιας επιχείρησης, στην προκειμένη περίπτωση ενός νοσηλευτηρίου, αποτελεί άυλο αγαθό πολύ σημαντικό όμως, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη λειτουργία της ομώνυμης επιχειρηματικής μονάδας.

Παρόλα αυτά, όμως, από την πλευρά της διοίκησης δεν υπήρξε καμία ένσταση για την εξευτελιστικά χαμηλή εκτίμηση ενός τόσο δυνατού brand name...

ARTRHRO

Διαβάστε επίσης:

Ερρίκος Ντυνάν: Το «σκάνδαλο» της δεκαετίας με... δωρεά της κυβέρνησης

Ερρίκος Ντυνάν: Σε θυγατρική του ομίλου Πειραιώς κατακυρώθηκε το κτίριο

Ερρίκος Ντυνάν: Η τροπολογία της «ντροπής» και το «δώρο» στην ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε.

Εργαζόμενοι «Ερρίκος Ντυνάν»: «Δεν θα δεχθούμε ούτε μία απόλυση»

«Χάρισαν» το «Ερρίκος Ντυνάν» σε... πρώην κτηματική εταιρεία του Ομίλου Πειραιώς

Ντυνάν: Όλες οι διοικήσεις συνεργάστηκαν για την επέλαση των ιδιωτών (;)

Θ. Δρίτσας: «Πολλά τα ερωτήματα και πρέπει να απαντηθούν»

Ντυνάν: Ο διαγωνισμός ήταν ανοικτός σε όλους λέει το υπ. Υγείας, αλλά για την ταμπακιέρα σιωπά

ΕΟΠΥΥ: Το σημαντικό για το Ερρίκος Ντυνάν, είναι η ασφαλιστική ενημερότητα