ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Έκκληση από τους φορείς της Χίου, να μην κλείσει η Παιδιατρική Κλινική

Έκκληση να μην κλείσει η Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου Χίου, απευθύνουν φορείς του νησιού, μεταξύ των οποίων η Κίνηση Γυναικών Χίου. Είναι αδήριτη ανάγκη, σύμφωνα με τους τοπικούς φορείς, να προστατευθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της Κλινικής και να μην παραδοθεί στην ιδιωτική υγεία. Μεταξύ των φορέων που έχουν ζητήσει το αίτημα αυτό, είναι και βουλευτές του ΚΚΕ, οι οποίοι έχουν καταθέσει στη Βουλή σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη.

Έκκληση από τους φορείς της Χίου, να μην κλείσει η Παιδιατρική Κλινική

Σύμφωνα με την Κίνηση Γυναικών Χίου, ανάλογα φαινόμενα κλεισίματος Παιδιατρικών Κλινικών παρατηρούνται τώρα σε ισχυρές οικονομικά χώρες, εκτός Μνημονίων, όπως η Γερμανία και η Γαλλία με προφανή σκοπό οι ασθενείς να στραφούν στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας.

Στην ανακοίνωσή της, η Κίνηση Γυναικών Χίου τονίζει μεταξύ άλλων:

«Ήδη από το 2013 η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου και κατήγγειλε το κίνδυνο κλεισίματος Παιδιατρικών Κλινικών λόγω σοβαρής υποστελέχωσης στη Θεσσαλία. Το ίδιο χρόνο έκλεισε λόγω υποστελέχωσης η Παιδιατρική του Ασκληπιείου Βούλας.
Μέσα στο 2014 και παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις υψηλά ιστάμενων στο χώρο της Υγείας, η Παιδοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, η μοναδική στην Κρήτη και στα νησιά του Αιγαίου, μετά από 25 χρόνια λειτουργίας, ενσωματώνεται στην Χειρουργική κλινική Ενηλίκων. Μέσα στο καλοκαίρι έκλεισε εξαιτίας έλλειψης παιδιάτρων η Παιδιατρική Κλινική της Φλώρινας, ενώ σοβαρά προβλήματα υπήρξαν και στη λειτουργία των παιδιατρικών Κλινικών Τρικάλων και Λάρισας. Γίνεται λοιπόν προφανές ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνησης που εκπορεύεται από την Ε.Ε. που στηρίζεται στη λογική «κόστους-οφέλους», που κλείνει νοσοκομεία και συρρικνώνει τμήματα, που βάζει πλαφόν σε φάρμακα και διαγνωστικές εξετάσεις, πλήττει συνολικά την υγεία του λαού αλλά και το πιο ευαίσθητο κομμάτι του που είναι τα παιδιά. Για όσους πιστεύουν ότι το χτύπημα στην Υγεία είναι απόρροια των Μνημονίων να θυμίσουμε ότι στο Νοσοκομείο της Χίου για χρόνια δεν λειτουργούσε Παιδιατρική Κλινική-οι αγώνες άρχισαν το 1998-σε περιόδους «ανάπτυξης».

Να σημειωθεί, ότι η παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Χίου, λειτουργεί προς το παρόν με δύο μόνον ειδικούς παιδιάτρους, εκ των οποίων η μία είναι επικουρική και η σύμβασή της λήγει το επόμενο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε ακόμη:

Η δραματική κατάσταση των ογκολογικών νοσοκομείων & γιατί οι Ογκολόγοι δεν ρωτήθηκαν ποτέ για τις εξετάσεις