ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ελλείψεις στις δομές του ΕΣΥ στην Πελοπόννησο

Τα προβλήματα και οι παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης-συζήτησης που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών με τη συμμετοχή του Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Μιχάλη Βλασταράκου και του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΣΑΥ (Ταμείου Σύνταξης και Αυτασφάλισης Υγειονομικών), κ. Αναστάσιου Βασιάδη.

Ελλείψεις στις δομές του ΕΣΥ στην Πελοπόννησο

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 στο πλαίσιο του Παμπελοποννησιακού Συνεδρίου (17-19 Οκτωβρίου 2014), πήραν μέρος οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων της Πελοποννήσου, εκπρόσωποι φορέων, καθώς και πολλοί γιατροί και συζητήθηκαν οι προοπτικές του Συστήματος Υγείας και η μεταρρύθμισή τους σε περίοδο κρίσης, ο Υγειονομικός Χάρτης της Πελοποννήσου, καθώς και η σημερινή κατάσταση και οι προοπτικές του ΤΣΑΥ.

Ειδικότερα για την περιοχή της Πελοποννήσου παρουσιάστηκαν οι τρομερές ελλείψεις στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και τονίστηκε η επείγουσα κάλυψη των κενών, προκειμένου η περίθαλψη των πολιτών να μη δημιουργεί επικίνδυνες για την υγεία, ακόμη και τη ζωή, επιπτώσεις.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θα κάνει παρεμβάσεις προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις, οι οποίες θα αντιμετωπίζουν σφαιρικά, με προοπτική και σχεδιασμό τα προβλήματα του συνόλου της περίθαλψης.

Στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συλλόγου, κ. Μιχάλη Βλασταράκο, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη σε Ήπειρο και Θεσσαλία, στις 25-28 Οκτωβρίου 2014.