ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Πατούλης: Μπορώ να συνεργαστώ με πολιτικές αλλά όχι με εμπάθειες

Τα στοιχήματα σχετικά με το ποιος θα συνεργαστεί και θα συνοδεύσει τον Γιώργο Πατούλη στην νέα του θητεία στον Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας δίνουν και παίρνουν αυτόν τον καιρό, καθώς εντός των επόμενων 10 ημερών, θα πρέπει να έχει συσταθεί το καινούριο ΔΣ του Συλλόγου.  Επιπλέον από την πρώτη στιγμή, ο πρόεδρος του ΙΣΑ έκανε λόγο για ανάγκη ενός νέου αντιπροσωπευτικού προεδρείου το οποίο θα καταφέρει να τραβήξει μπροστά  τους γιατρούς και να δώσει το στίγμα του στην υγεία, μακριά από τις μνημονιακές πολιτικές.

Πατούλης: Μπορώ να συνεργαστώ με πολιτικές αλλά όχι με εμπάθειες

Σύμφωνα με το τυπικό της υπόθεσης των εκλογών, ο Πρωτοδίκης θα πρέπει να υπογράψει το πρακτικό, να το προωθήσει στην Περιφέρεια ως είθισται και στην συνέχεια ο πρώτος σε ψήφους σύμβουλος- γιατρός θα πρέπει να συγκαλέσει σε Σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο. Πρώτος σε ψήφους όπως έχουμε ξαναγράψει, είναι ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης και επικεφαλής του ΔΗΚΙ- ΙΣΑ με 2.002, ενώ δεύτερος στην εκλογική αναμέτρηση των γιατρών, ήρθε ο γενικός γραμματέας του ΙΣΑ κ. Ευστάθιος Τσούκαλος.

Σε ερώτηση του on Med για το τι προσδοκίες υπάρχουν από το νέο ΔΣ και με ποιους προτίθεται να συνεργαστεί, ο κ. Πατούλης, αναφέρει, ότι «αυτό που προσδοκούμε είναι ένα υγιές εποικοδομητικό προεδρείο το οποίο θα εργαστεί σοβαρά και άοκνα τόσο για την δημόσια υγεία και περίθαλψη όσο και για τους ίδιους τους γιατρούς».

Τονίζει δε με νόημα, ότι «δεν μπορεί δύο διαφορετικοί κόσμοι να ενωθούν. Μπορώ να συνεργαστώ με πολιτικές αλλά όχι με εμπάθειες». Είναι πασιφανές, ότι ο πρόεδρος του ΙΣΑ αναφέρεται στον κ. Γιώργο Ελευθερίου επικεφαλής του ψηφοδελτίου ΝΙΚΙ- ΙΣΑ- τρίτο σε ψήφους εκλεγμένο στις εκλογές του ΙΣΑ- ο οποίος πριν από μερικές ημέρες είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να συνεργασθεί με τον κ. Γιώργο Πατούλη. Ο κ. Ελευθερίου θα μπορούσε να διαδραματίσει ρόλο ρυθμιστή στην νέα πραγματικότητα, ωστόσο φαίνεται ξεκάθαρα, ότι «τα χνώτα τους» δεν μπορούν να ταιριάξουν όπως αποτυπώνονται από τις απόψεις των δύο ανδρών.

Ο κ. Πατούλης επίσης, με την δήλωσή του αυτή, (συνεργάζομαι με πολιτικές αλλά όχι με εμπάθειες) αναφέρεται και στον ΣΥΡΙΖΑ – στην προκειμένη περίπτωση στο ψηφοδέλτιο «Αγωνιστικό Μέτωπο των Γιατρών» με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Μπασκόζο, για το οποίο έχει εκφράσει ανοιχτά την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο συνεργασίας.

Διαβάστε ακόμη:

ΙΣΑ: Γυρίζει την πλάτη ο Γ. Ελευθερίου σε συνεργασία με τον Γ. Πατούλη

Πατούλης: Συνεργασία και με άλλες παρατάξεις για αντιπροσωπευτικό Προεδρείο