ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Τις παραιτήσεις των διοικητών δύο νοσοκομείων ζήτησε ο Γρηγοράκος

Τι παραιτήσεις των διοικητών των νοσοκομείων Μεσολογγίου και Αγρινίου ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, μετά το φαινόμενο της έλλειψης καρδιολόγων που παρατηρήθηκε το σαββατοκύριακο και προκάλεσε αναστάτωση, αναγκάζοντας τους ασθενείς να απευθυνθούν στα νοσοκομεία της Πάτρας.

Τις παραιτήσεις των διοικητών δύο νοσοκομείων ζήτησε ο Γρηγοράκος

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89, ο κ. Γρηγοράκος ανέφερε ότι στην προ δύο μηνών επίσκεψή του στα νοσοκομεία, διαπίστωσε την ανεπάρκεια των δύο διοικητών και την ανικανότητα συνύπαρξης που εν τέλει δημιούργησαν προβλήματα στον Νομό.

«Ζήτησα λοιπόν τις παραιτήσεις και των δύο, ώστε να επιστρέψουν οι γιατροί που δεν μπορούν να συνεννοηθούν με τους διοικητές. Σήμερα θα έχω και τις δύο παραιτήσεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γρηγοράκος.

Ερωτηθείς αν είναι έτοιμος για την αντικατάστασή τους, ο κ. Γρηγοράκος είπε ότι έχει προτάσεις, διευκρίνισε ωστόσο ότι οι αντικαταστάσεις διοικητών είναι δύσκολο εγχείρημα, που λαμβάνεται στα πλαίσια της συγκυβέρνησης.

Αναφορικά με τις ελλείψεις που παρατηρούνται στις δομές της δημόσιας υγείας, ο κ. Γρηγοράκος σημείωσε ότι το μεσοπρόθεσμο προέβλεπε για τους διορισμούς στο ΕΣΥ μία πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη μεγάλη έλλειψη γιατρών στην περιφέρεια και νοσηλευτών στα κεντρικά Νοσοκομεία της Αθήνας.

Όπως διαβεβαίωσε από την ημέρα που πήγε στο υπουργείο Υγείας, έχουν προσληφθεί 498 επικουρικοί, οι οποίοι έχουν πάει ήδη στις δουλειές τους και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία διορισμού 475 γιατρών, οι οποίοι θα κριθούν τώρα από τα συμβούλια κρίσης που είχε απαγορεύσει ο κ. Λοβέρδος πριν από το 2011 και 900 γιατρών που έχουν προκηρυχθεί στο ΠΕΔΥ. Σε αυτούς προστίθενται 370 μόνιμοι ιατροί, οι οποίοι έρχονται τώρα.

Διαβάστε επίσης:

Χωρίς καρδιολόγο Μεσολόγγι και Αγρίνιο