ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΙΣ: Άμεσες προσλήψεις γιατρών και εναρμόνιση των μισθών με τη ζώνη του ευρώ

Οι άμεσες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού και η εναρμόνιση του ιατρικού μισθολογίου στο επίπεδο της ζώνης του ευρώ είναι οι άμεσες διορθωτικές κινήσεις που οφείλει να κάνει η κυβέρνηση για τη στήριξη του ΕΣΥ, επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

ΠΙΣ: Άμεσες προσλήψεις γιατρών και εναρμόνιση των μισθών με τη ζώνη του ευρώ

Ο ΠΙΣ, όπως αναφέρει, «δεν θα ανεχτεί καμία υπόνοια για την ποιότητα και το εύρος του έργου των γιατρών στα νοσοκομεία ειδικά από μη επιστήμονες της Υγείας. Και συγχαίρει τους γιατρούς για την αυτοθυσία με την οποία συνεχίζουν να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους», και επισημαίνει ότι στέκεται δίπλα στον Έλληνα νοσοκομειακό γιατρό που σε συνθήκες υγειονομικού πολέμου σώζει ζωές με κόστος πολλές φορές τη δική του υγεία.

«Στα νοσοκομεία της χώρας δίνεται τα τελευταία δύο χρόνια αξιοθαύμαστη μάχη για την αντιμετώπιση των βαρύτατων περιστατικών με COVID-19 που φτάνουν σε αυτά καθημερινά. Γιατροί όλων των ειδικοτήτων συνδράμουν τους συναδέλφους τους της πρώτης γραμμής, καθώς ολόκληρες κλινικές και το πλήθος των κλινών στα περισσότερα νοσοκομεία έχουν διατεθεί για τους ασθενείς με COVID-19» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ο ΠΙΣ, τονίζοντας πως το τελευταίο διάστημα η πλειονότητα όσων καταλήγουν στις ΜΕΘ είναι άνω των 70 ετών, με συνοδά νοσήματα και κυρίως ανεμβολίαστοι.

«Με τις καθημερινές νέες εισαγωγές να είναι 100άδες, κάποιοι αφήνουν υπόνοιες για την επιστημοσύνη και την εργατικότητα των γιατρών, που ενώ έχουν σηκώσει στις πλάτες τους όλο το βάρος της πανδημίας, συνεχίζουν να προσφέρουν το 100% των δυνατοτήτων τους. Τα ακριβή στοιχεία του ΕΟΔΥ αναφέρουν ότι οι θάνατοι στην ηλικία > 65 ετών αντιπροσωπεύουν το 82,8%. Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 65 έτη με το 84,0% να έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι (551 χθες), οι 428 (77,68%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και μόλις 123 (22,32%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι» καταλήγει ο ΠΙΣ.