ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη: Η Υφ. Υγείας "έντυσε" στα μπλε ιστορικά κτίρια της Αθήνας

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, χτες, 14 Νοεμβρίου, συμμετείχε και απηύθυνε χαιρετισμό η Υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα.

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη: Η Υφ. Υγείας "έντυσε" στα μπλε ιστορικά κτίρια της Αθήνας

Στο πλαίσιο της παρουσίας της στην ίδια εκδήλωση, η Κατερίνα Παπακώστα, πάτησε το κουμπί προκειμένου να φωταγωγηθούν με μπλε χρώμα -το διεθνές έμβλημα του διαβήτη- τρία κτίρια του κέντρου της Αθήνας: Το Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Ακαδημία Αθηνών και η Εθνική Βιβλιοθήκη.

etukuiykjtuyf

Νωρίτερα, η Υφυπουργός Υγείας είχε αναφέρει σε σχετική συνέντευξη Τύπου πως το Υπουργείο Υγείας, έχει συστήσει σε όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες, 19 Διαβητολογικά Κέντρα και 63 Διαβητολογικά Ιατρεία, τα οποία στελεχώνονται με ειδικευμένους ιατρούς που έχουν εκπαιδευθεί στο σακχαρώδη διαβήτη.

Κατά την ομιλία της η Υφυπουργός επεσήμανε ότι ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια παγκόσμια απειλή για την υγεία, με αυξητική τάση και συνδέεται με τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών επεισοδίων, νεφρικής ανεπάρκειας, μόνιμων βλαβών του αμφιβληστροειδούς και άλλων σοβαρών επιπλοκών, ακόμα και με ψυχολογική επιβάρυνση των ασθενών και των οικογενειών τους.

Διαβάστε επίσης:

19 Κέντρα και 63 Ιατρεία σε όλη την χώρα στη μάχη κατά του διαβήτη

Φωτισμένα στα μπλε, τα ιστορικά κτίρια της Πανεπιστημίου