ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Νοσηλευτές: Ο Πρωθυπουργός είδε κομματικά στελέχη, όχι τον κλάδο μας - θύμα ή θύτης ο κ. Σαμαράς;

Ένα γρίφο επιχειρεί να λύσει η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό πριν από μερικές ημέρες.  Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, με την κίνηση αυτή αφενός ο κ. Σαμαράς ακυρώνει τον ρόλο των δύο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας και αφετέρου, μετά τις εκλογές στις 3 & 4 Νοεμβρίου 2014 με το πρωτόγνωρο ποσοστό αποχής να αγγίζει το 85%, η Ομοσπονδία δεν διαθέτει Διοικητικό Συμβούλιο καθώς αυτό δεν έχει ακόμα συγκροτηθεί σε Σώμα!

Νοσηλευτές: Ο Πρωθυπουργός είδε κομματικά στελέχη, όχι τον κλάδο μας - θύμα ή θύτης ο κ. Σαμαράς;

Επομένως με ποιους ακριβώς συναντήθηκε ο κ. Αντώνης Σαμαράς, ρωτά η Ένωση, προσθέτοντας, ότι «Ο Αντώνης Σαμαράς είναι θύμα ή θύτης της Νοσηλευτικής κοινότητας»;

Αναφέρει αναλυτικά η Ομοσπονδία:

Πριν από λίγες ημέρες, ο Πρωθυπουργός της χώρας και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς φέρεται να συναντήθηκε με το Προεδρείο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος – Ε.Ν.Ε. (ΝΠΔΔ). Αντίστοιχο δελτίο τύπου γι' αυτή τη συνάντηση εξεδόθη και αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Ν.Ε. www.enne.gr.

Η είδηση στην προκειμένη περίπτωση –πέρα από το γεγονός ότι ο Πρωθυηπουργός «ακυρώνει» τους καθ' ύλην αρμόδιους Υπουργούς κ.κ. Βορίδη και Γρηγοράκο, παρεμβαίνοντας σε ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητάς τους– είναι ότι η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, η οποία πραγματοποίησε εκλογές για την ανάδειξη Αντιπροσώπων στο νέο της Διοικητικό Συμβούλιο μόλις στις 3 & 4 Νοεμβρίου 2014 με το πρωτόγνωρο ποσοστό αποχής να αγγίζει το 85%, δε διαθέτει ακόμα Διοικητικό Συμβούλιο καθώς αυτό δεν έχει ακόμα συγκροτηθεί σε Σώμα!!!

Ως εκ τούτου, η αντιπροσωπία μελών της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος που σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση αποφάσισε να παρέμβει αυτοπροσώπως στον Πρωθυπουργό της χώρας και να θέσει σειρά σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν τους Έλληνες Νοσηλευτές, εκτός του ότι δε διαθέτει κανενός είδους νομιμοποίηση, απαρτιζόταν από γνωστά, κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που το μόνο που ζήτησαν από τον Πρωθυπουργό ήταν η διάσπαση της Νοσηλευτικής Κοινότητας μέσω της ένταξης των 15.000 Νοσηλευτών Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που υπηρετούν στο Ε.Σ.Υ. σε Ειδικό Επαγγελματικό Κλάδο, προκειμένου να γίνει ευκολότερη η κομματική χειραγώγησή τους.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι υπόλοιποι 18.000 περίπου Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Βοηθοί Νοσηλευτές, οι Μαίες και οι Επισκέπτριες Υγείας που αποτελούν το μεγαλύτερο κομμάτι της Νοσηλευτικής Κοινότητας και σηκώνουν καθημερινά το τεράστιο φορτίο της αδιάλειπτης λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων, μένουν εκτός νυμφώνος εκτεθειμένοι σε νέα κύματα διαθεσιμότητας και περαιτέρω μισθολογικών περικοπών...

Απώτερος στόχος των επίδοξων ταγών των Νοσηλευτών, η δημιουργία μιας αυστηρά κομματικά ελεγχόμενης, νέας συντεχνίας «Πατρικίων» σε βάρος του συνόλου της Νοσηλευτικής κοινότητας αλλά και σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας των Μονάδων Υγείας και της ποιότητας των υπηρεσιών που αυτές προσφέρουν στο χειμαζόμενο ελληνικό λαό.

Από όσα ανακοινώθηκαν, εκτός των άλλων, προκύπτει αβίαστα ότι με Πρωθυπουργική εντολή δρομολογείται η κοστολόγηση των Νοσηλευτικών πράξεων, γεγονός που σημαίνει περισσότερα καθήκοντα για τους εν ενεργεία και μπλοκάκι για τους αδιόριστους συναδέλφους μας. Απεμπολείται έτσι κάθε πιθανότητα για μελλοντικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Το μεγάλο ερώτημα που γεννάται είναι εάν ο Αντώνης Σαμαράς γνώριζε με ποιους και για πιο σκοπό συναντάται ή η συνάντηση αυτή δρομολογήθηκε και πραγματοποιήθηκε κατόπιν υποδείξεως κάποιου πρωθυπουργικού συμβούλου με σκοπό να τον εκθέσει και να τον δεσμεύσει προκειμένου να επιτευχθεί προσωπικό και κομματικό όφελος των εμπλεκομένων!

Απέναντι στην πρωτοφανή αυτή μεθόδευση, η οποία εξέλαβε την πλέον επίσημη διαβεβαίωση από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας, η Ομοσπονδία μας εκφράζει την έντονη αντίθεσή της και προειδοποιεί τα κόμματα της συγκυβέρνησης αλλά και προς πάσα κατεύθυνση ότι ο αγώνας που έπεται θα είναι ανένδοτος!

Διαβάστε ακόμη:

Τι δρομολογείται μετά τη συνάντηση Σαμαρά με τους νοσηλευτές

Αυξήσεις και κίνητρα σε γιατρούς και νοσηλευτές στα νησιά με νομοσχέδιο