ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ελλείψεις προσωπικού & εντατικοποίηση τα χαρακτηριστικά του ΕΣΥ

Μια σημαντική συγκέντρωση στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου Ευαγγελισμός θα πραγματοποιήσει στις 8 το πρωί το Σωματείο Εργαζομένων του νοσηλευτηρίου.

Ελλείψεις προσωπικού & εντατικοποίηση τα χαρακτηριστικά του ΕΣΥ

Το σύνθημα που θα κυριαρχήσει είναι η εγκληματική έλλειψη προσωπικού, η οποία έχει φέρει αφόρητη εντατικοποίηση, με αποτέλεσμα γιατροί και νοσηλευτές να βρίσκονται πράγματι πάνω από τα όριά τους και να κινδυνεύουν ταυτόχρονα και οι δύο πλευρές, δηλαδή και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό αλλά και οι ασθενείς. Γιατροί και νοσηλευτές επιμένουν ότι η περίθαλψη πρέπει να είναι ασφαλής και υψηλού επιπέδου, κάτι που σήμερα δεν υπάρχει.

Το Σωματείο θα διατρανώσει επίσης την ανάγκη για απρόσκοπτη χορήγηση όλων των ρεπό που οφείλει η υπηρεσία και που έχουν αναγκάσει τους ανθρώπους του ΕΣΥ να ζουν με έλλειμμα αξιοπρέπειας και ανασφάλειας όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Το Σωματείο θα συζητήσει επίσης και το θέμα της απεργίας της Πέμπτης της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ -στην οποία συμμετέχουν μαζικά όλοι οι γιατροί- καλώντας ασθενείς και συνοδούς να σταθούν στο πλευρό μας, για αποκλειστικά ΔΗΜΟΣΙΑ-ΔΩΡΕΑΝ και υψηλού επιπέδου ΥΓΕΙΑ.

Διαβάστε ακόμη:

ΠΙΣ: Και οι γιατροί στην απεργία της Πέμπτης, με σύνθημα όχι στην απαξίωση του ΕΣΥ και στην πολιτική περικοπών

Διαγνωστικά & Εργαστήρια: Σε επισχέσεις από την 1η Δεκεμβρίου - Ο ΕΟΠΥΥ χρωστά πληρωμές από το 2007