ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Σε εκδήλωση για τον Μητρικό Θηλασμό & την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση η Παπακώστα

Για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού στη δημόσια υγεία, καθώς και για το νέο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο πρόκειται να φέρει σύντομα το Υπουργείο Υγείας, μίλησε η υφυπουργός Υγείας κυρία Κατερίνα Παπακώστα,  η οποία παρευρέθηκε την Τετάρτη και απηύθυνε χαιρετισμό σε ημερίδα που διοργάνωσε η Εθνική Πρωτοβουλία Προαγωγής του Μητρικού Θηλασμού «Αλκυόνη» σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», με θέμα: «O Μητρικός Θηλασμός στην πράξη».

Σε εκδήλωση για τον Μητρικό Θηλασμό & την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση η Παπακώστα

Όπως επεσήμανε, ο Μητρικός Θηλασμός αποτελεί δικαίωμα του ανθρώπου, ενώ η προαγωγή του αποτελεί μια πολύ καλή επένδυση για την Δημόσια Υγεία και την πρόληψη.

Εν συνεχεία η Υφυπουργός μετέβη το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, όπου συνάντησε και μίλησε με ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών που πραγματοποίησαν επίσκεψη στο νοσοκομείο. Η Υφυπουργός αναφέρθηκε στην πορεία της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, τονίζοντας ότι προτεραιότητα στην υλοποίησή της, είναι ο άνθρωπος και η ανθρώπινη αξία. Επεσήμανε ότι στόχος του Υπουργείου είναι η διαφύλαξη των δικαιωμάτων των ψυχικά πασχόντων και ιδίως η αποστιγματοποίηση των ασθενών.

Υπογράμμισε πως οι επαγγελματίες της ψυχικής υγείας δεν θα πρέπει να ξεχνούν ότι οι ψυχικά ασθενείς έχουν δικαιώματα, όπως η ισότητα και η εξάλειψη των διακρίσεων, το απαραβίαστο της προσωπικής ζωής, η αυτονομία, η σωματική ακεραιότητα, το δικαίωμα πληροφόρησης και συμμετοχής, η ανεξιθρησκία, το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και της ελεύθερης κίνησης και πρέπει να γίνονται σεβαστά.