ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Παπακώστα: Στο «Έλενα Βενιζέλου» για τις δράσεις πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο- Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου», πραγματοποίησε την Τετάρτη η Υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τη δράση που πραγματοποιεί το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας και τους Διοικητές των νοσοκομείων για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού σε γυναίκες.

Παπακώστα: Στο «Έλενα Βενιζέλου» για τις δράσεις πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού

Κατά την επίσκεψή της, η Υφυπουργός, συνοδευόμενη από τον Διοικητή της 1ης Υ.ΠΕ. Αττικής κ. Σταύρο Πεντέα, συναντήθηκε με την Υποδιοικήτρια του νοσοκομείου Ελπινίκη Ταβιανάτου, τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας Γεώργιο Φαρμακίδη, τη Διευθύντρια της Διοικητικής Υπηρεσίας Ουρανία Κονιόση, την Τομεάρχη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Μαρία Μανουρά, και τον γυναικολόγο και Αντιπρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Ευριπίδη Μπιλιράκη.

Η Υφυπουργός, ενημερώθηκε επίσης, για τη λειτουργία και την ανάπτυξη των Ειδικών Τμημάτων και Μονάδων του Νοσοκομείου, όπως το Κέντρο Μαστού της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης και μίλησε με τον Διευθυντή του Τμήματος Νίκο Παπαριστείδη. Ξεναγήθηκε επιπλέον, στους χώρους του Τμήματος Ενδοσκόπησης, καθώς και του Κέντρου Φιλοξενίας Βρεφών.

Τέλος, ενημερώθηκε για τα εντυπωσιακά επιτεύγματα του νοσοκομείου στον Τομέα της ασφάλειας των επιτόκων, αλλά και της μείωσης της περιγεννητικής θνησιμότητας και νοσηρότητας στα χρόνια της λειτουργίας του Μαιευτηρίου. Η Υφυπουργός υποσχέθηκε την αμέριστη συμπαράσταση της πολιτικής ηγεσίας στην ενίσχυση των δομών της Δημόσιας Υγείας.

Να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου» συμμετέχει στη δράση του Υπουργείου Υγείας για τις προληπτικές εξετάσεις κατά του καρκίνου του μαστού, πραγματοποιώντας δωρεάν εξετάσεις μαστού σε όλες τις γυναίκες, ανεξάρτητα από την ασφαλιστική τους ικανότητα, κάθε Τετάρτη, κατόπιν ραντεβού.