ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κλείνει η Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου Πύργου

Στον αέρα βρίσκεται μία ακόμη Κλινική δημόσιου νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα νοσηλείας ασθενών και γενικότερα σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας. Πρόκειται για την Παθολογική Κλινική της νοσηλευτικής μονάδας Πύργου, η οποία κινδυνεύει να κλείσει όπως καταγγέλουν οι γιατροί Πύργου- Ανδρίτσαινας και Γαστούνης.

Κλείνει η Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου Πύργου

Όπως αναφέρει ειδικότερα η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου- Ανδρίτσαινας και Γαστούνης, είναι γνωστό ότι το Νοσοκομείο Ηλείας –Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου λειτουργεί με σοβαρές ελλείψεις προσωπικού που πλέον αδυνατεί να καλύψει βασικές ανάγκες λειτουργίας ως δευτεροβάθμιο νοσοκομείο .

Ειδικότερα στην Παθολογική κλινική από τις 14 /12/2014 έχουν απομείνει μόνο δύο ειδικευμένοι ιατροί παθολόγοι από τους επτά που απαιτούνται για να λειτουργήσουν εύρυθμα τα κάτωθι τμήματα:

1. ΤΕΠ
2.Τακτικά εξωτερικά ιατρεία
3. Διαβητολογικό ιατρείο
4.νοσηλεία και φροντίδα νοσηλευομένων ασθενών με μέσο ορό 40 ασθενών σε ημερησία βάση

Ο κίνδυνος πλέον η ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΥΡΓΟΥ να μην μπορεί να νοσηλεύσει παθολογικά περιστατικά είναι πλέον κάτι παραπάνω από ορατός. Η Ένωση και ο πρόεδρός τους κ. Νικόλαος Χαροκόπος, καλεί την διοίκηση και τους βουλευτές του νομού Ηλείας να λύσουν το πρόβλημα.

Διαβάστε ακόμη:

Εργαζόμενοι του Αμαλία Φλέμιγκ: Δίνουν το Νοσοκομείο σε ιδιώτες

Βενιζέλειο: Σε οριακό σημείο οι εφημερίες της Παθολογικής Κλινικής

Ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε σοβαρά με τους γιατρούς & το brain drain που χτυπά τη χώρα