ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Οι γιατροί της Πάτρας, καταγγέλουν την τοποθέτηση του Δ/ντή Ιατρικής Υπηρεσίας

Τον διορισμό του κ. Μαζαράκη ως διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας του Γ.Ν. Πατρών («Αγ. Ανδρέας»), παρά τις δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους τρείς άλλους προτεινόμενους για την θέση αυτή και ακύρωναν την απόφαση του προηγούμενου διοικητή κ. Κατσίβελα, κατήγγειλε η Ένωση Ιατρών του νομού Αχαίας προς τον διοικητή της ΥΠΕ κ. Στακιά.

Οι γιατροί της Πάτρας, καταγγέλουν την τοποθέτηση του Δ/ντή Ιατρικής Υπηρεσίας

Η συνάντηση των γιατρών με τον διοικητή της ΥΠΕ πραγματοποιήθηκε την τελευταία ημέρα του 2014 και η ΕΙΝΑ, χαρακτήρισε τον διορισμό αυτόν αυθαίρετη ενέργεια με αμιγώς κομματικά κριτήρια.

Το ΔΣ της Ε.Ι.Ν.Α. θα συμπαρασταθεί και δικαστικά στους 3 συναδέλφους, εφόσον προσφύγουν εναντίον της νέας αυτής απόφασης του διοικητή.

Το δεύτερο ζήτημα το οποίο έθεσαν οι γιατροί στον διοικητή της ΥΠΕ, ήταν αυτό της μετακίνησης ειδικευομένων καρδιολόγων για κάλυψη εφημεριακών αναγκών του νοσοκομείου Αγρινίου, όπου έλαβαν την διαβεβαίωση ότι τέτοια μετακίνηση δεν θα επαναληφθεί.

Αναφορικά με την πληρωμή των εφημεριών Νοεμβρίου στο ΠΓΝΠ:

Όπως αναφέρουν οι γιατροί της Ένωσης, με περικοπή (για τις τελευταίες 5 μέρες του μήνα) πληρώθηκαν οι εφημερίες του Νοεμβρίου στο ΠΓΝΠ. Αυτό οφείλεται στο ότι το συμπληρωματικό κονδύλι πιστώθηκε καθυστερημένα. Οι οικονομικές υπηρεσίες του νοσοκομείου και η ΥΔΕ μας διαβεβαίωσαν ότι με την νέα νομοθετική ρύθμιση που έγινε, το κονδύλι θα απεμπλακεί και το οφειλόμενο ποσό θα πληρωθεί κανονικά με τις εφημερίες του Δεκεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη:

Δείτε πώς κατάντησαν την υγεία και την περίθαλψη των πολιτών το 2014 - Ένας λεπτομερής απολογισμός

Στα 225 εκατ. ευρώ το ποσό των εφημεριών για το 2015, μειωμένο κατά 17 εκατ. ευρώ