ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στο Προεδρικό Μέγαρο και στον Δήμο Αμαρουσίου η Κατερίνα Παπακώστα την Πρωτοχρονιά

Στην εκδήλωση κοπής πίτας του Δήμου Αμαρουσίου και του Δημάρχου Αμαρουσίου και προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργου Πατούλη, παραβρέθηκε ανήμερα την Πρωτοχρονιά, η Υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα- Σιδηρόπουλου.

Στο Προεδρικό Μέγαρο και στον Δήμο Αμαρουσίου η Κατερίνα Παπακώστα την Πρωτοχρονιά

«Ήρθα σήμερα εδώ, πρώτη μέρα του χρόνου, για να τιμήσω πρωτίστως τον γιατρό και κατόπιν τον Δήμαρχο Γιώργο Πατούλη, γιατί θεωρώ ότι οι γιατροί και οι επαγγελματίες υγείας, τη χρονιά που πέρασε, έδωσαν μάχη στο πεδίο της Δημόσιας Υγείας και δίνουν αγώνα και μάχη καθημερινά για το υπέρτερο αγαθό, την ανθρώπινη ζωή», σημείωσε η Υφυπουργός και ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι έτος Υγείας και Ευημερίας για τους Έλληνες.

Εν συνεχεία η Υφυπουργός παρευρέθηκε στην κοπή πίτας της Ιεράς Μητρόπολης Περιστερίου, παρουσία του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου, με τον οποίο αντάλλαξε ευχές και ζήτησε την ευλογία του.

Κατόπιν, η Υφυπουργός Υγείας παρευρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, στην καθιερωμένη εκδήλωση της Προεδρίας για το νέο έτος, όπου και αντάλλαξε ευχές με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Τέλος, η Υφυπουργός μετέβη στη Γλυφάδα, όπου συμμετείχε στον Μαραθώνιο Ανθρωπιάς 2015 που διοργάνωσε ο Όμιλος ''Grande Secreto Media Group'' και η Unesco Πειραιώς και νήσων, με την υποστήριξη του ράδιο ''Ηχόραμα'' 108 FM. Ο μαραθώνιος περιλαμβάνει τη συλλογή τροφίμων, ρούχων και ειδών πρώτης ανάγκης για άστεγους, άπορες οικογένειες και μικρά παιδιά. Η Υφυπουργός συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία, την οποία στήριξε και η ίδια και σημείωσε ότι για πρώτη φορά στη χώρα, το Υπουργείο Υγείας θέτει όλους τους ανασφάλιστους πολίτες κάτω από την ομπρέλα του, ώστε να μη μείνει κανείς αφρόντιστος.

11
21