ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

SOS από τους γιατρούς της παιδοχειρουργικής του ΑΠΘ στο «Γ. Γεννηματάς»

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι γιατροί στην Α' χειρουργική κλινική παίδων του ΑΠΘ στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

SOS από τους γιατρούς της παιδοχειρουργικής του ΑΠΘ στο «Γ. Γεννηματάς»

Αυτή τη στιγμή εργάζονται μόλις τρεις ειδικοί και μία ειδικευόμενη γιατρός, οι οποίοι έχουν φτάσει στα όρια της εξουθένωσης, καθώς η κλινική καλύπτει τακτικά ιατρεία τρεις φορές την εβδομάδα, τακτικά χειρουργεία τρεις ημέρες την εβδομάδα και κατά μέσο όρο 10 εφημερίες επειγόντων το μήνα.

Αυτά επισημαίνουν οι γιατροί της Α' χειρουργικής κλινικής παίδων του ΑΠΘ σε επιστολή τους προς τον διοικητή των νοσοκομείων «Γ. Γεννηματάς – Άγιος Δημήτριος», τον πρόεδρο της επιστημονικής επιτροπής και τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας.

Κοινοποιούν επίσης την επιστολή τους στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια, την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος και το υπουργείο Υγείας.

«Σε συνέχεια των προηγούμενων επιστολών μας και δεδομένου ότι δεν υπήρξε καμιά κίνηση ενίσχυσης με επιπλέον ιατρικό προσωπικό ή μείωσης των γενικών εφημεριών, σας ενημερώνουμε και πάλι για τη ασφαλή λειτουργία της Α' κλινικής Χειρουργικής Παίδων. Όπως γνωρίζετε από προηγούμενο έγγραφο, ήδη έχει ζητηθεί η άμεση μείωση του αριθμού των εφημεριών της κλινικής, χωρίς όμως ανταπόκριση, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε η πρόσληψη παιδοχειρουργού με καθεστώς έκδοσης δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών» τονίζεται στην επιστολή.

Ως άμεσες λύσεις προτείνονται η μετακίνηση παιδοχειρουργών από το ΠΕΔΥ και η πρόσληψη δύο επικουρικών γιατρών με επείγουσα διαδικασία.