ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Αναβάθμιση της Μονάδας Υγείας - ΠΕΔΥ στο Ίλιον

Τη Μονάδα Υγείας (ΠΕΔΥ) Ιλίου, επισκέφθηκε την Πέμπτη η Υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο, και την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Αλεβίζου Ανδριάννα, προκειμένου να ενημερωθεί για τις παρεχόμενες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας και για το επίπεδο εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, αλλά και ανασφάλιστων πολιτών στη συγκεκριμένη Μονάδα Υγείας.

Αναβάθμιση της Μονάδας Υγείας - ΠΕΔΥ στο Ίλιον

Η Υφυπουργός, συζήτησε με τους παρισταμένους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής και τον Διευθυντή της Μονάδας, Ευθύμιο Μουρκογιάννη, για τα τρέχοντα θέματα του ΠΕΔΥ Ιλίου και για τη δυνατότητα μετατροπής του Δήμου σε έναν από τους πρώτους ''Φιλικούς προς τα Βρέφη'' (Baby Friendly) Δήμους στην Ελλάδα, με τη δημιουργία Σταθμού Μητρικού Θηλασμού προς εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των γυναικών που έγιναν πρόσφατα μητέρες.

Επίσης, ετέθη το ζήτημα του εμβολιασμού των παιδιών του Δήμου και της προώθησης ενός προγράμματος εμβολιασμών σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ''ΑΤΤΙΚΟΝ''.

Η Κατερίνα Παπακώστα, επεσήμανε επίσης, την ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση ασθενειών και την προστασία της υγείας των πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ