ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Τους ανασφάλιστους τους καλύπτει το ΕΣΥ και το φιλότιμο του προσωπικού, όχι η κυβέρνηση...

Πληθαίνει το κύμα των ανασφάλιστων πολιτών στην χώρα, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που καταθέτουν οι νοσοκομειακοί γιατροί. Έτσι, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, στο νοσοκομείο Αγία Σοφία, εδώ και μερικούς μήνες, υπάρχουν 140 αιτήματα από ανασφάλιστους γονείς για νοσηλεία των παιδιών τους.

Τους ανασφάλιστους τους καλύπτει το ΕΣΥ και το φιλότιμο του προσωπικού, όχι η κυβέρνηση...

Από τα αιτήματα αυτά, έγιναν δεκτά γύρω στα 118 (τα οποία και νοσηλεύθηκαν τελικά) με μέση δαπάνη νοσηλείας περίπου 410 ευρώ για το κάθε παιδί. Αξίζει να σημειωθεί, ότι παρά το γεγονός ότι υπάρχει δραματική υποστελέχωση, τα 118 περιστατικά που εξυπηρετήθηκαν, είναι έτσι και αλλιώς πολλά.

Η κατάσταση εκτιμούν άνθρωποι από το ΕΣΥ έχει ξεφύγει πλέον, με τις ανάγκες των πολιτών να είναι τεράστιες. Εάν στην κατάσταση αυτή, προσθέσει κάποιος και τις σοβαρές ελλείψεις από ιατρικές ειδικότητες στο ΠΕΔΥ, αντιλαμβανόμαστε ότι το ΕΣΥ βρίσκεται στα όρια ασφυξίας, με παρονομαστή, την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, και υποψήφιο στην Α΄Αθηνών με το ΚΚΕ κ. Ηλία Σιώρα, η δωρεάν περίθαλψη στον Ευαγγελισμό τους μήνες Σεπτέμβριο-Δεκέμβριο 2014 ξεπέρασε τους 150 ανασφάλιστους. Δηλαδή σε μηνιαία βάση, η νοσηλεία αφορά περίπου 40 άτομα ή σε ετήσια βάση, θα νοσηλεύσει 480 με 500 άτομα. Από τα στοιχεία που δίνουν οι υπηρεσίες του Ευαγγελισμού, η μέση δαπάνη νοσηλείας για κάθε ανασφάλιστο είναι 2.144 ευρώ.

Έτσι τα νοσοκομεία, σύμφωνα με τον κ. Σιώρα, αναγκάζονται να καλύψουν την νοσηλεία των ανασφάλιστων από τα ίδια έσοδα. Δηλαδή τα νοσήλεια του ΕΟΠΥΥ- που συνήθως δεν μπορεί να τα αποδώσει στα δημόσια νοσοκομεία- ή τις εισπράξεις από τα 5 ευρώ στα τακτικά ιατρεία και τις πληρωμές στα απογευματινά ιδιωτικά ιατρεία. Με άλλα λόγια, υπάρχει προσφορά δωρεάν υπηρεσιών στους ανασφάλιστους «με ξένα κόλλυβα». Με ξένα κόλλυβα γίνεται και η κάλυψη της φαρμακευτικής περίθαλψης των ανασφάλιστων καθώς και αυτή καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ, σημειώνει ο κ. Σιώρας, προσθέτοντας: Υπολογίζεται σε 5,5 - 6 εκατ. ευρώ τον μήνα. Δηλαδή σε ετήσια βάση είναι κοντά στα 72 εκατ. ευρώ που επιβαρύνουν τον Οργανισμό.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΗΔΙΚΑ, οι ανασφάλιστοι στην χώρα μας ανέρχονται σε 2,5 εκατ. ωστόσο η ΕΣΔΥ εκτιμά ότι ο αριθμός αγγίζει τα 3 εκατ.

Διαβάστε ακόμη:

Όταν η Κατερίνα Παπακώστα εκθειάζει το νοσοκομείο "Ευαγγελισμός"...

Ιδού η επόμενη ημέρα της Υγείας, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Ελπίδα για τον άπορο, τον άνεργο, τον γιατρό & την φαρμακοβιομηχανία

Ηλίας Σιώρας: Με ψήφο ανάταξης του ΕΣΥ απαντάμε στον ιό άγριας λιτότητας