ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Επισπεύδεται η πρόσληψη γιατρών στις φυλακές

Θετική είναι η απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης στο αίτημα των κρατουμένων για άμεση πλήρωση όων των θέσεων ιατρικού προσωπικού στο σύνολο των φυλακών.

Επισπεύδεται η πρόσληψη γιατρών στις φυλακές

Σύμφωνα με την "Αυγή" η διαβεβαίωση δόθηκε κατόπιν καταγγελιών για τον θάνατο τεσσάρων κρατουμένων τις τελευταίες εβδομάδες στις ελληνικές φυλακές, με τις εκκλήσεις τους για παροχή ιατρικής φροντίδας να πέφτουν στο κενό, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συγκρατουμένων τους.

Το πρόβλημα ήρθε στην επιφάνεια με τον θάνατο την Τρίτη στις φυλακές Δομοκού 52χρονου κρατουμένου που ζητούσε ιατρική βοήθεια επί 16 ώρες πριν ξεψυχήσει. Παρόμοιο τραγικό θάνατο έχουν βρει κρατούμενοι επίσης στη φυλακή Δομοκού, τον Κορυδαλλό, καθώς και σε κατάστημα κράτησης στη Βόρεια Ελλάδα. Αυτό επισημαίνει η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων και καταγγέλλει την εγκληματική ολιγωρία του προσωπικού των φυλακών ως προς την ιατρική περίθαλψη των εγκλείστων.

Όπως διευκρινίζεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης, η πρόσφατη δήλωση του υπουργού Ν. Παρασκευόπουλου περί επίσπευσης των διαδικασιών πλήρωσης δύο θέσεων γιατρών στο κατάστημα κράτησης του Δομοκού "είναι αυτονόητο πως δεν αφορά μόνο τις συγκεκριμένες φυλακές, αλλά είναι ευρύτερη και αναφέρεται στην ολοκλήρωση της πρόσληψης 39 γιατρών που θα στελεχώσουν τα καταστήματα κράτησης".