ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Αλ. Τσίπρας: Οικοδόμηση ενός δημόσιου συστήματος υγείας & καταπολέμηση της διαφθοράς στις προμήθειες

Τη δέσμευση να επουλωθούν οι πληγές στην Υγεία μετά από πέντε χρόνια βαθιάς μνημονιακής πολιτικής και να εφαρμοστεί δημοκρατική αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα του υγειονομικού συστήματος αλλά και να επιτευχθεί καταπολέμηση της διαφθοράς στις προμήθειες υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού, έδωσε την Κυριακή το βράδυ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Βουλή, κατά τη διάρκεια των Προγραμματικών Δηλώσεων της κυβέρνησής του.

Αλ. Τσίπρας: Οικοδόμηση ενός δημόσιου συστήματος υγείας & καταπολέμηση της διαφθοράς στις προμήθειες

«Οι μνημονιακές μεταρρυθμίσεις στο χώρο της υγείας εξελίχθηκαν σε υγειονομική τραγωδία», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της νέα κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων στον τομέα της Υγείας, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «πρωταρχική αποστολή είναι να επουλώσουμε τις πληγές στο σώμα της κοινωνίας από τα μνημόνια, ώστε να πάψει να υφίσταται ο θεσμικός αποκλεισμός της πλειονότητας πολιτών» από τις υπηρεσίες Υγείας.

«Μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα, θα οικοδομηθεί ένα δημόσιο ποιοτικό σύστημα υγείας για όλους τους πολίτες της χώρας, με ανάσχεση της ροής δημοσίων πόρων προς τον ιδιωτικό τομέα και τη δημοκρατική αναδιάρθρωση της διοίκησης του συστήματος».

Ο πρωθυπουργός τόνισε, επίσης, ότι θα δοθεί βάρος στην καταπολέμηση της διαφθοράς στις προμήθειες υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού.

Η τεράστια ανθρωπιστική κρίση που δημιούργησαν οι μνημονιακές πολιτικές υπερτονίστηκε επίσης από τον πρωθυπουργό, ο οποίος επεσήμανε ότι η ανθρωπιστική κρίση είναι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, δεσμευόμενος για δωρεάν σίτιση, στέγαση, παροχή ρεύματος και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τις οικογένειες-θύματα των τελευταίων 5 ετών.

Διαβάστε ακόμη:

ΜΚΙΕ: κύριε Τσίπρα, πότε θα κλείσουν επιτέλους τα Κέντρα κράτησης μεταναστών, αυτές οι αποθήκες ψυχών;

Το στοίχημα της υγείας, θα κερδηθεί εφόσον κερδίσουμε και την διαπραγμάτευση του χρέους

Καθηγητής Γ. Κυριόπουλος: Ο υγειονομικός τομέας βρίσκεται αιώνες πίσω & χρειάζεται πολιτική διαχείριση

Το ΕΚΕΠΥ, ο ΟΚΑΝΑ, το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο ΕΟΜ και άλλες 70 υποθέσεις διαφθοράς στην Υγεία

Κύριε υπουργέ, αυτήν την Κλινική να επισκεφθείτε πρώτα και να παρέμβετε άμεσα


Καμία πίστωση χρόνου στα επείγοντα θέματα υγείας από την νέα ηγεσία του υπ. Υγείας