ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Δημ. Στρατούλης: Παραμένει το ΕΚΑΣ & παρατείνται για ένα χρόνο, η ασφαλιστική ικανότητα για όσους έχουν 50 ένσημα

Παράταση ενός έτους της δυνατότητας ασφαλιστικής ικανότητας όσων έχουν πάνω από 50 ένσημα, αντί των 100 που ισχύουν, συνέχιση της πλήρους υγειονομικής περίθαλψης των ανασφάλιστων ηλικιωμένων του ΟΓΑ και σε ενάμιση μήνα επαναφορά της σύνταξης στους ανασφάλιστους υπερήλικες στους οποίους έχει κοπεί, προβλέπουν μεταξύ άλλων οι ρυθμίσεις που προωθεί ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης και οι οποίες θα ισχύσουν άμεσα.

Δημ. Στρατούλης: Παραμένει το ΕΚΑΣ & παρατείνται για ένα χρόνο, η ασφαλιστική ικανότητα για όσους έχουν 50 ένσημα

Τα πραπάνω δήλωσε ο κ. Στρατούλης στον ΑΝΤ1 την Τρίτη.

Ο αναπληρωτής υπουργός, τόνισε ακόμη, ότι θα δοθεί το ΕΚΑΣ με τους ισχύοντες όρους και προϋποθέσεις, χωρίς αλλαγές στα εισοδηματικά κριτήρια.

«Η μόνη εκκρεμότητα που έχουμε είναι για τους άνω των 65 με αναπηρία και στους επόμενους μήνες, θα λυθεί και αυτό. Σταματάμε με νομοθετική ρύθμιση τις μειώσεις που έχουν προγραμματιστεί στις επικουρικές συντάξεις, ρύθμιση που θα κατατεθεί αύριο» συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Ερωτηθείς για το πώς θα εξασφαλιστούν τα κονδύλια για τις παραπάνω εξαγγελίες, ο κ. Στρατούλης απάντησε ότι «μαζί με τις ρυθμίσεις που θα στείλουμε, θα υπάρχουν και ισοδύναμα μέτρα που θα αυξάνουν τα έσοδα».

Ξεκαθάρισε εκ νέου και παρά τις απαιτήσεις των εταίρων, ότι δεν θα υπάρξει μείωση των επικουρικών συντάξεων.

Για το θέμα των οφειλών προς τα ταμεία, ο κ. Στρατούλης σημείωσε ότι σε συνεργασία με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, σχεδιάζεται πλάνο για τη ρύθμιση και των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το Δημόσιο, ενώ προανήγγειλε τη δημιουργία ειδικής ομάδας του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), υπεύθυνης για τη διευθέτηση των χρεών.

Σχετικά με τις οφειλές, έκανε έκκληση στους φορολογούμενους που πρόκειται να υπαχθούν στις νέες ρυθμίσεις να αποπληρώσουν τις τρέχουσες οφειλές τους. Για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα, σημείωσε ότι θα υπάρξει ειδική ρύθμιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ