ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κορονοϊός: Ξεκίνησε η απευθείας διανομή rapid tests στις δημόσιες και ιδιωτικές προνοιακές δομές

Κορονοϊός: Ξεκίνησε η απευθείας διανομή rapid tests στις δημόσιες και ιδιωτικές προνοιακές δομές

Ξεκινά η απευθείας διανομή rapid tests σε όλες τις εποπτευόμενες δομές από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, επισημαίνει ότι, «χωρίς καθυστερήσεις και διαλείμματα, το υπουργείο φρόντισε να εξασφαλίσει σχεδόν 140.000 rapid tests από το ΙΦΕΤ, προκειμένου να συνεχίσει αδιάλειπτα η διανομή στις προνοιακές δομές, που εποπτεύει, παρά το γεγονός ότι στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων ο εμβολιασμός έχει ολοκληρωθεί με μεγάλη επιτυχία, ενώ συνεχίζεται, σύμφωνα με τον προγραμματισμό στις δομές χρονίως πασχόντων».

Ειδικότερα, οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του υπουργείου θα παραλαμβάνουν μηνιαία τις αναγκαίες ποσότητες rapid tests και θα τις διαθέτουν σε όλες τις δημόσιες δομές ηλικιωμένων, χρονίως πασχόντων και ΑμεΑ, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ), στα Κέντρα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ), στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ), σε ξενώνες αστέγων και στα Κέντρα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης (ΚΑΑ), σε όλη την επικράτεια.

Παράλληλα, σε συμφωνία με το υπουργείο Υγείας, οι απαιτούμενες μηνιαίως ποσότητες σε rapid tests για τις δομές ηλικιωμένων σε όλη τη χώρα θα διανέμονται στα κοντινότερα αυτών νοσοκομεία, προκειμένου να τα παραλαμβάνουν από εκεί οι δομές.

Η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό όλοι οι συνάνθρωποί μας και, κυρίως οι πιο ευάλωτοι, να έχουν δωρεάν, τακτική, εβδομαδιαία πρόσβαση σε rapid tests, ώστε να διασφαλίζουμε την έγκαιρη αντιμετώπιση, αλλά και διακοπή της γραμμής μετάδοσης. Γι' αυτό, πιέσαμε και καταφέραμε να θεσπίσουμε τη δωρεάν προμήθεια rapid tests σε όλες τις δομές που φιλοξενούνται ευάλωτοι συμπολίτες μας.

Πλέον, οι δομές μπορούν, χωρίς αναμονές και καθυστερήσεις, να διενεργούν οι ίδιες rapid test στους ωφελούμενους, αλλά και τους εργαζομένους τους. Καθώς το πρόγραμμα εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων και των εργαζομένων σε δομές πρόνοιας βαίνει προς ολοκλήρωση, συνεχίζουμε να θωρακίζουμε τις δομές, που εποπτεύουμε, παρέχοντάς τους όλα τα αναγκαία μέσα για την προστασία των πλέον ευάλωτων. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τις υπηρεσίες του υπουργείου που ανταποκρίθηκαν με ταχύτητα και επαγγελματισμό στην απαιτητική και πρωτόγνωρη αυτή διαδικασία».

 

BEST OF NETWORK

«Φρένο» Μητσοτάκη στα σενάρια για το Πάσχα: Να μην γίνονται πρόωρες εκτιμήσεις

Γεωργιάδης στο Newsbomb.gr: Νωρίς για το Πάσχα στο χωριό - Δουλεύουμε για να ανοίξει η εστίαση

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Πολύ σπάνιες οι παρενέργειες λέει στο Newsbomb.gr o καθηγητής Σμυρνάκης

Δολοφονία Καραϊβάζ: Πού στρέφονται οι έρευνες για τους εκτελεστές

Επίθεση με καυστικό υγρό - Κυψέλη: Ποιος βρίσκεται στο στόχαστρο των Αρχών

Ρωσικά ραντάρ για stealth αεροσκάφη και πολυηχητικούς πυραύλους στην Αρκτική

Χαμηλή η φορολογική συμμόρφωση στην Ελλάδα - Δείτε το infographic του Newsbomb.gr

Φρεγάτες: «Αυτογκόλ» των Γάλλων – Η ενδιάμεση λύση «τορπιλίζει» την πρόταση για τις Belh@rra

Πέντε λόγοι οργής των μαύρων ανθρώπων κατά της αστυνομίας στις ΗΠΑ

Πάσχα: Αυτή είναι η πρόταση της Εκκλησίας για την Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση

Πάσχα στο χωριό για τους εμβολιασμένους;

Ο Ποντένσε στο gazzetta.gr: «Είχατε δίκιο, έπρεπε να σκοράρω περισσότερο!»