ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ανδρ. Ξανθός: Πρόσβαση και στις εργαστηριακές εξετάσεις θα έχουν πλέον οι ανασφάλιστοι

Επιτροπή για την αναμόρφωση του πλαισίου των εργαστηριακών εξετάσεων προκειμένου να μπορούν σε αυτές να έχουν πρόσβαση και οι ανασφάλιστοι, επεξεργάζεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ την Παρασκευή το πρωί και στην εκπομπή της Άννας Μπουσδούκου. 

Ανδρ. Ξανθός: Πρόσβαση και στις εργαστηριακές εξετάσεις θα έχουν πλέον οι ανασφάλιστοι

Γενικότερα για τους ανασφάλιστους όπως είπε ο κ. Ξανθός, το υπουργείο σχεδιάζει την αναμόρφωση και την διεύρυνση του πλαισίου, καθώς η προηγούμενη κυβέρνηση κάλυπτε μόνο την φαρμακευτική και την νοσηλευτική περίθαλψη.

Στόχος μας, όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, είναι να υπάρξει ανακούφιση στις ευπαθείς αυτές ομάδες και άρση όλων των εμποδίων κυρίως γραφειοκρατιών αναφορικά με την πρόσβαση των ανασφάλιστων στις υπηρεσίες υγείας. Προτεραιότητα επίσης της ηγεσίας, όπως σημείωσε ο κ. Ξανθός, είναι να διατηρηθούν όρθιες και λειτουργικές οι δημόσιες δομές υγείας.

Μία ακόμη προτεραιότητα είναι και οι προσλήψεις, αλλά και το καλύτερο και πιο αποτελεσματικό μοίρασμα του προσωπικού σε όλη την χώρα και κυρίως στις ακριτικές περιοχές. Για τον λόγο αυτό, το υπουργείο όπως τόνισε, επεξεργάζεται σχέδιο για την πρόσληψη περίπου 2.000 νοσηλευτών και γιατρών το προσεχές διάστημα.

Διαβάστε ακόμη:

Στο β΄εξάμηνο του 2015 θα ανασάνει η Υγεία - Όλα συνδεδεμένα με τη διαπραγμάτευση