ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΙΣ: Καταδικάζει τα φαινόμενα διαφθοράς και ζητά την έξοδο των γιατρών από το δημόσιο σύστημα υγείας

Aπερίφραστα καταδικάζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος κάθε φαινόμενο διαφθοράς και χρηματισμού δημοσίων λειτουργών σε οποιοδήποτε επίπεδο και καλεί τους πολίτες να καταγγέλλουν τέτοιες περιπτώσεις οι οποίες τυχόν υποπίπτουν στην αντίληψή τους. Ζητά δε, την οριστική αποπομπή των επιόρκων ιατρών από το δημόσιο σύστημα Υγείας.

ΠΙΣ: Καταδικάζει τα φαινόμενα διαφθοράς και ζητά την έξοδο των γιατρών από το δημόσιο σύστημα υγείας

Αυτό αναφέρει ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Μιχαήλ Βλασταράκος, με αφορμή την επ' αυτοφώρω σύλληψη του μαιευτήρα – γυναικολόγου του νοσοκομείου της Αθήνας "Έλενα Βενιζέλου".

"Ο ΠΙΣ καταδικάζει απερίφραστα κάθε φαινόμενο διαφθοράς και χρηματισμού δημοσίων λειτουργών σε οποιοδήποτε επίπεδο και καλεί τους πολίτες να καταγγέλλουν τέτοιες περιπτώσεις οι οποίες τυχόν υποπίπτουν στην αντίληψή τους.

Ο ΠΙΣ θεωρεί ότι είναι απαράδεκτη και ανάλγητη εκείνη η συμπεριφορά δημοσίων λειτουργών οι οποίοι, σε μία εποχή ανθρωπιστικής κρίσης που απαιτεί κοινωνική αλληλεγγύη, εκμεταλλεύονται την θέση τους και την ανάγκη των συνανθρώπων τους, στην πιο δύσκολη στιγμή των τελευταίων.

Ζητούμε για άλλη μία φορά την οριστική αποπομπή των επιόρκων ιατρών από το δημόσιο σύστημα Υγείας. Παράλληλα όμως ζητούμε και από την πολιτεία να αναβαθμίσει το ιατρικό μισθολόγιο «πείνας» των ιατρών του ΕΣΥ προκειμένου η στόχευση για ευπρεπή ιατρική λειτουργία και απάλειψη τέτοιων φαινομένων να γίνει πραγματικότητα".

Διαβάστε ακόμη:

Στον Εισαγγελέα αύριο ο γιατρός που συνελήφθη για χρηματισμό στο «Έλενα Βενιζέλου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ