ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Συναντήσεις Παν. Κουρουμπλή με Ιερώνυμο και με τον Αιγύπτιο πρέσβη στην Ελλάδα

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο συναντήθηκε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κουρουμπλής. 

Συναντήσεις Παν. Κουρουμπλή με Ιερώνυμο και με τον Αιγύπτιο πρέσβη στην Ελλάδα

Καίριο θέμα της συζήτησης, η δύσκολη οικονομική κατάσταση των ιδρυμάτων κοινωνικών παροχών που στηρίζονται από την Εκκλησία και η αναγκαιότητα ύπαρξης ενός νέου προγραμματισμού που αφορά στις δομές με τελικό στόχο την ανακούφιση ανθρώπων που υποφέρουν.

Ο Υπουργός τόνισε πως δεν θα υπάρξει ούτε ένας πολίτης χωρίς φάρμακο σε οποιαδήποτε γωνιά της Ελλάδας και εξέφρασε την απόλυτη αποφασιστικότητά του να διορθώσει τις όποιες παθογένειες ταλανίζουν τον χώρο της υγείας. Αναφέρθηκε επίσης στην προσπάθεια κάλυψης των αναγκών που έχουν καταγραφεί στο νευραλγικό τομέα της υγείας, όπως σε ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό. «Στόχος μας και σκοπός μας είναι να εξυπηρετήσουμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη», πρόσθεσε ο Υπουργός.

Ο υπουργός επίσης, συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Αιγύπτου στην Ελλάδα κ. Ahmed Fouad El Bidewy. Η συζήτηση διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, με τις δύο πλευρές να επιβεβαιώνουν τους ιστορικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο λαών αλλά και την εκατέρωθεν βούληση για συνεργασία στον τομέα της υγείας, ειδικότερα όσον αφορά τη φαρμακευτική βιομηχανία, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και τις διμερείς επαφές σε επίπεδο ερευνητικών και νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Ο Πρέσβης ενημερώθηκε επίσης για τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους.