ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Παρατείνεται η θητεία των ειδικευομένων γιατρών στο ΕΣΥ με εγκύκλιο Ξανθού

Παράταση στη θητεία όλων των ειδικευομένων στα δημόσια νοσοκομεία, εφόσον οι ίδιοι το επιθυμούν μέχρι και την τοποθέτηση των επόμενων, δίνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να καλύψει τις δραματικές ελλείψεις του ΕΣΥ.

Παρατείνεται η θητεία των ειδικευομένων γιατρών στο ΕΣΥ με εγκύκλιο Ξανθού

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, ο ειδικευόμενος γιατρός θα έχει τη δυνατότητα (ανεξάρτητα αν έχει αποκτήσει τίτλο ειδικότητας, ή αν έχει λήξει η σύμβασή του με το νοσοκομείο) να παρατείνει τη θητεία του εφόσον η οργανική θέση παραμένει κενή.

Θα παραμένει στη θέση του -με τις ίδιες αποδοχές- μέχρι την υπογραφή της σύμβασης από τον επόμενο γιατρό που θα καλύψει τη συγκεκριμένη θέση.

Όπως εκτιμά ο κ. Ξανθός, με αυτό τον τρόπο θα αντιμετωπιστεί σε σημαντικό βαθμό το πρόβλημα υποστελέχωσης των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας και θα διασφαλιστεί η αδιατάρακτη και συνεχής παροχή ιατρικών υπηρεσιών στους πολίτες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, από τις 10.000 θέσεις ειδικευόμενων γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία είναι καλυμμένες λιγότερες από 7.000, καθώς αφενός η πολύμηνη έως και πολύχρονη αναμονή για έναρξη ειδικότητας, αφετέρου η επαγγελματική ανασφάλεια γενικότερα, ωθεί τους αποφοίτους της Ιατρικής στην αναζήτηση ειδικότητας στο εξωτερικό.