ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Δωρεάν εξετάσεις για άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες στο Νοσοκομείο «Μεταξά»

Με σκοπό τον προγραμματισμό για την έναρξη δράσεων στους δήμους Περάματος και Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη που αφορούν δωρεάν εξετάσεις για άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες και ενημερωτικές ημερίδες για τον καρκίνο του μαστού, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα συνάντηση εργασίας του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη με τον Διοικητή του νοσοκομείου «Μεταξά» Νίκο Βλαχάκο και τον συντονιστή της Μονάδας Μαστού του νοσοκομείου και περιφερειακό σύμβουλο Αττικής Κ. Καλογεράκο.

Δωρεάν εξετάσεις για άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες στο Νοσοκομείο «Μεταξά»

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η επέκταση του προγράμματος και σε άλλους δήμους, όπως επίσης:

-Η ανάπτυξη συνεργασίας για την διαχείριση αποβλήτων του νοσοκομείου, ώστε να προχωρήσει και η έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

-Η εκπόνηση προμελέτης για την αντικατάσταση των σωληνώσεων και του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του νοσοκομείου, που είναι πολύ παλαιός και παρουσιάζει διάφορα προβλήματα.

-Η εξέταση της αγοράς μαγνητικού τομογράφου.

-Η εξέταση των δυνατοτήτων ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου με ένταξη στο ΠΕΠ Αττικής 2015-2020.

Ο διοικητής του νοσοκομείου ενημέρωσε για τις μεγάλες προσπάθειες του μειωμένου προσωπικού να ανταποκριθεί στις αυξημένες υποχρεώσεις νοσηλείας και ασθενών και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά αφού ευχαρίστησε για την ενημέρωση διαβεβαίωσε ότι θα υπάρχει στενή συνεργασία στα κοινής αρμοδιότητας θέματα.

Διαβάστε επίσης:

Ξεκινά τη λειτουργία του το πρώτο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης στο Χαλάνδρι

Πού μπορείτε να κάνετε δωρεάν οδοντιατρικές εξετάσεις για 6 ημέρες