ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Η ΕΝΕ ζητά άμεση αποκατάσταση της αλήθειας μετά την «επίθεση» της ΠΟΕΔΗΝ

Την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας από την πλευρά του υπουργού Υγείας για τον κλάδο των νοσηλευτών, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από την ΠΟΕΔΗΝ, ζητά η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, σημειώνοντας, ότι «οι ιταμές και ανήθικες προσπάθειες της ηγετικής ομάδας της ΠΟΕΔΗΝ που διαχρονικά εκδηλώνονται εναντίον της ΕΝΕ, δε μπορούν σε τίποτα να πλήξουν ούτε το κύρος, ούτε την προσφορά της, τόσο στα μέλη της, όσο και στο κοινωνικό σύνολο με τις δράσεις που αναλαμβάνει και εκπονεί από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα».

Η ΕΝΕ ζητά άμεση αποκατάσταση της αλήθειας μετά την «επίθεση» της ΠΟΕΔΗΝ

Η ΕΝΕ σε ανακοίνωσή της, ζητά διευκρινίσεις για ανακρίβειες που αποδίδονται στον Υπουργό από την ΠΟΕΔΗΝ. Ειδικότερα, η ανακοίνωση της Ένωσης έχει ως εξής:

«Η ΠΟΕΔΗΝ απέδωσε στον Υπουργό δηλώσεις, που είμαστε σίγουροι ότι δεν έκανε.
Με αφορμή λοιπόν τις ανακρίβειες και τα ψεύδη που αναφέρονται στην από 30/03/2015 ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ και δηλώσεις που αποδίδονται στον κ. Κουρουμπλή, κατόπιν της συνάντησης που είχε η ΠΟΕΔΗΝ με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την ΕΝΕ, όπου συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η οικονομική συνδρομή των μελών, η οικονομική κατάσταση και το εκλογικό σύστημα της ένωσης, υπογραμμίζουμε τα ακόλουθα:

Η ΕΝΕ αποτελεί ένα απολύτως αυτοχρηματοδοτούμενο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), αποτελούμενο από πέντε Περιφερειακά Τμήματα και την Κεντρική Διοίκηση και λειτουργεί οριακά με μόνο έσοδο τη συνδρομή των μελών της, χωρίς να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό καθ' οιονδήποτε τρόπο.

Η ετήσια οικονομική εισφορά των μελών της, είναι μακράν η χαμηλότερη από όλα τα ΝΠΔΔ που εποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας και ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 20 € για τους άνεργους, τρίτεκνους και πολύτεκνους και 30 € για τους εργαζόμενους νοσηλευτές του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μετά τη μείωση που κάναμε από 1/01/2015. Κάθε σκέψη λοιπόν περί περαιτέρω μείωσης της ετήσιας συνδρομής των μελών, συνεπάγεται με αυτόματη αναστολή της λειτουργίας της, κάτι που προφανώς επιθυμεί διακαώς ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Άλλωστε από την ίδρυση της ΕΝΕ και ένθεν, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις αηθών επιθέσεων από τη συγκεκριμένη ομοσπονδία, η οποία προφανώς εξέλαβε ως απειλή υπαρξιακής φύσης για την ίδια και τους ισόβιους – πλην αποδεκατισμένους πλέον- ηγέτες της, τον απογαλακτισμό των νοσηλευτών από τον άκρατο κομματισμό και την διαιώνιση της αναξιοκρατίας και των πελατειακών σχέσεων που η ίδια διαχρονικά πρεσβεύει.

Επανερχόμενοι στο οικονομικό κομμάτι, η ΕΝΕ βάσει του καταστατικού της (Νόμος 3252/2004) υποβάλλει ετησίως στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας οικονομικό προϋπολογισμό και απολογισμό και καταθέτει νομίμως όλα τα σχετικά παραστατικά των οικονομικών της δραστηριοτήτων στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Άραγε η ΠΟΕΔΗΝ με τα τεράστια, αυτομάτως παρακρατούμενα από τους εργαζομένους ετήσια της έσοδα, σε ποιες ανταποδοτικές ενέργειες έχει προβεί για τα μέλη της που πλήττονται εσχάτως από την οικονομική ύφεση, την εργασιακή ανασφάλεια και τα όσα δεινά έχουν επιφέρει τα μνημόνια των κυβερνήσεων που στήριζε ευλαβικά, η ηγετική της συγκυβερνώσα ομάδα της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ;

Από την άλλη μεριά και όσον αφορά το ζήτημα του εκλογικού συστήματος της ΕΝΕ που όλως αναρμοδίως έθιξε ο κ. Γιαννάκος, τονίζουμε ότι οι εκλογές για την ανάδειξη Αντιπροσώπων των Περιφερειακών μας Τμημάτων το Νοέμβρη του 2014, έγιναν με απλή αναλογική. Παρόλα αυτά, μόνον ο συνδυασμός «Ενότητα» και το ΠΑΜΕ κατέβασαν ψηφοδέλτια και όχι οι παρατάξεις που ανήκουν ο κ. πρόεδρος και ο γεν. γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, ήτοι η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ...

Θεωρούμε λοιπόν, ότι οι ιταμές και ανήθικες προσπάθειες της ηγετικής ομάδας της ΠΟΕΔΗΝ που διαχρονικά εκδηλώνονται εναντίον της ΕΝΕ, δε μπορούν σε τίποτα να πλήξουν ούτε το κύρος, ούτε την προσφορά της, τόσο στα μέλη της, όσο και στο κοινωνικό σύνολο με τις δράσεις που αναλαμβάνει και εκπονεί από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα.
Κλείνοντας, θεωρούμε επιβεβλημένη από τον κ. Υπουργό την αποδοκιμασία των όσων του αποδίδονται στο εν λόγω δελτίο τύπου της ΠΟΕΔΗΝ και την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας».

Διαβάστε ακόμη:

ΠΑΣΥΝΟ - ΕΣΥ: Αξιοποιήστε τώρα τους 8.000 άνεργους νοσηλευτές, το ΕΣΥ καταρρέει