ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κουρουμπλής: Χωρίς πρόβλημα χρηματοδότησης ο ΕΟΠΥΥ μέχρι το φθινόπωρο

Στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την πρόσληψη των 4.500 υγειονομικών αποσκοπεί η σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Τετάρτη 8 Απριλίου, στο υπουργείο Υγείας, με την ηγεσία του ΑΣΕΠ.

Κουρουμπλής: Χωρίς πρόβλημα χρηματοδότησης ο ΕΟΠΥΥ μέχρι το φθινόπωρο

Ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, δήλωσε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή» την Μ. Δευτέρα, ότι η επίσκεψη και οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν ουσιαστικές και στην κατεύθυνση της άμεσης υλοποίησής τους εργάζεται η ηγεσία του υπουργείου.

Αναφορικά με τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και των δημόσιων νοσοκομείων, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι «ακολουθούμε τον προϋπολογισμό που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση, με τις δαπάνες υγείας να έχουν περικοπεί». Συγκεκριμένα, ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ από 730 εκατ. ευρώ το 2014, φέτος έχει μειωθεί στα 526 εκατ. Αντίστοιχα, οι δαπάνες για τα νοσοκομεία ανήλθαν την προηγούμενη χρονιά σε 1,620 εκατ., ενώ για το 2015 η πρόβλεψη είναι 1,38 εκατ.

Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας ήταν καθησυχαστικός, καθώς ο ΕΟΠΥΥ δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα, τουλάχιστον μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβρη-Οκτώβρη. Επίσης, τόνισε ότι η κυβέρνηση «δεν πρόκειται να αφήσει ούτε μία ημέρα τα νοσοκομεία, με ελλείψεις και με αδυναμία πληρωμών» προσθέτοντας ότι υπάρχει πρόβλεψη οι ανάγκες που θα προκύψουν να καλυφθούν από τα αποθεματικά.

Ως προς το θέμα της στελέχωσης των ΜΕΘ, ο κ. Κουρουμπλής διευκρίνισε ότι το αναγκαίο προσωπικό δεν περιλαμβάνεται στις 4.500 προσλήψεις, αλλά θα χρειαστούν περίπου 500 επιπλέον υγειονομικοί. Το υπουργείο Υγείας μελετά αυτή τη στιγμή τον τρόπο κάλυψης των θέσεων αυτών.

Πηγή: newsbomb

Διαβάστε ακόμη:

Σε δημόσια διαβούλευση το πόρισμα για τους ανασφάλιστους

Στην τελική ευθεία το πόρισμα για τους ανασφάλιστους - εισοδηματικά κριτήρια & ταξινόμηση

ΠΙΣ: Η υγεία και η περίθαλψη χρειάζονται 2,7 δισ ευρώ ως όριο ασφαλείας

Το αντιμνημονιακό μήνυμα Τσίπρα προς όλη την κοινωνία μέσα από την επίσκεψη στο υπ. Υγείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ