ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Η Ν. Δημοκρατία ζητά την παραίτηση του Παν. Κουρουμπλή - Τα ταμειακά διαθέσιμα έβαλαν φωτιά

Την παραίτηση του υπουργού Υγείας ζητά η Ν. Δημοκρατία καταγγέλοντας παράλληλα τον κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή,  ότι ψεύδεται για το γεγονός πως δεν του ζητήθηκαν τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων.

Η Ν. Δημοκρατία ζητά την παραίτηση του Παν. Κουρουμπλή - Τα ταμειακά διαθέσιμα έβαλαν φωτιά

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση από το κόμμα της Αντιπολίτευσης, «το πρωί το υπουργείο Υγείας διαβεβαίωνε με επίσημη διαρροή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ, ότι δεν του ζητήθηκε να δεσμευτούν τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων. Και διαβεβαίωνε μάλιστα ότι δεν θα χρειαστούν ούτε στο μέλλον να δοθούν».

Την ίδια ώρα όμως, το υπουργείο Υγείας απέστειλε σε όλα τα νοσοκομεία ρητή εντολή μεταφοράς των διαθεσίμων τους σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος. Και η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας, ότι «ο κ. Κουρουμπλής πλέον δεν μπορεί να σταθεί ούτε ένα λεπτό στη θέση του».

Επιπλέον,η Νέα Δημοκρατία δίνει στη δημοσιότητα έγγραφα με τα οποία φαίνεται πως το υπουργείο Υγείας ζητά τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων των νοσοκομείων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Να σημειωθεί, ότι η κυβέρνηση με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ζητά από όλους σχεδόν τους φορείς του Δημοσίου να καταθέσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην τράπεζα της Ελλάδος. Στους Οργανισμούς αυτούς, περιλαμβάνονται τόσο νοσοκομεία του ΕΣΥ, όσο και φορείς της υγείας, όπως ΕΟΠΥΥ, ΕΚΑΒ, ΕΟΦ, ΕΟΜ, Ινστιτούτο Ιατροτεχνολογικών Ερευνών, Κέντρο Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), Κέντρο Αιμοδοσίας κλπ.

Ωστόσο ήδη από χθες Τρίτη, από το περιβάλλον του υπουργού Υγείας, ακουγόταν, ότι «δεν θα ζητηθεί από τα νοσηλευτήρια να ενταχθούν στην ρύθμιση αυτή».

Διαβάστε ακόμη:

Ταμειακά διαθέσιμα: Τεράστια αγωνία από τον χώρο της υγείας και τα νοσοκομεία