ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Μέχρι το τέλος Απριλίου η εξόφληση των εφημεριών του 2014 στο νοσ. Διδυμοτείχου

Μέχρι το τέλος Απριλίου θα έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα για τις εφημερίες του 2014 που οφείλονται στους εργαζόμενους του νοσοκομείου Διδυμοτείχου.

Μέχρι το τέλος Απριλίου η εξόφληση των εφημεριών του 2014 στο νοσ. Διδυμοτείχου

Παράλληλα, εντός του προσεχούς διμήνου θα εξοφληθούν και τα δεδουλευμένα για τις εφημερίες του πρώτου τριμήνου του 2015, υποσχέθηκε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ η διοικήτριά του Αθανασία Κακαλή.

Τα προβλήματα και οι ελλείψεις στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου αποτέλεσαν το αντικείμενο συνάντησης του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή με την κ. Κακαλή που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι.

Η κ. Κακαλή εκθέτοντας τα προβλήματα του Νοσοκομείου αναφέρθηκε στις ελλείψεις προσωπικού που καθιστούν δυσχερή τη λειτουργία του καθώς και στο πρόβλημα που δημιουργείται με τη μη έγκριση κονδυλίων που χρειάζονται για την κάλυψη του συνόλου των εφημεριών. Η κ Κακαλή ζήτησε ενίσχυση του νοσοκομείου και επιχορήγηση για την προμήθεια αναλώσιμων και υλικών χειρουργείου.

Ο κ. Κουρουμπλής από την πλευρά του ανέφερε ότι θα ενισχυθούν τα νοσοκομεία των ακριτικών περιοχών, των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, της Δυτικής Μακεδονίας και της Θράκης με τις προσλήψεις 700 ατόμων (νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού) ενώ εντός διμήνου θα γίνουν προσλήψεις 1200 επικουρικών γιατρών για την αντιμετώπιση του προβλήματος της υποστελέχωσης των νοσοκομείων.

Στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε στο υπουργό Υγείας το θέμα της αυτόνομης λειτουργίας του νοσοκομείου Διδυμοτείχου.