ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ο Κουρουμπλής διαψεύδει την μεταφορά διαθεσίμων από το νοσοκομείο Τρικάλων

Κατηγορηματικά διέψευσε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, το γεγονός ότι δόθηκε ρητή εντολή να μεταφερθούν τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Ο Κουρουμπλής διαψεύδει την μεταφορά διαθεσίμων από το νοσοκομείο Τρικάλων

Αυτό τόνισε ο υπουργός σε πρωινή εκπομπή το Σάββατο.

Ειδικότερα, απαντώντας σε συγκεκριμένη υπόθεση που έφερε η Νέα Δημοκρατία λέγοντας ότι υπάρχει έγγραφη εντολή του υπουργείου Υγείας προς την υγειονομική περιφέρεια Τρικάλων να μεταφερθούν τα διαθέσιμα του νοσοκομείου στην Τράπεζα της Ελλάδας, ο υπουργός, τόνισε χαρακτηριστικά ότι είναι μια "περίεργη υπόθεση" η οποία θα εξεταστεί καθώς σε αυτό το έγγραφο δεν υπάρχει εντολή υπουργού αλλά διαβιβαστικό έγγραφο της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας προς το νοσοκομείο Τρικάλων.

«Σήμερα, εάν διαβάσει κανείς προσεκτικά την ΠΝΠ θα δει ότι οι φορείς που έχουν ανάγκες τρέχουσες, εξαιρούνται, δηλαδή και τα νοσοκομεία. Τα νοσοκομεία δεν διαθέτουν αποθεματικά. Τα νοσοκομεία έχουν ανάγκες τρέχουσες. Η διάταξη όπως είναι διατυπωμένη καλύπτει πλήρως τα νοσοκομεία, με συνέπεια σήμερα να μην υπάρχει ένα νοσοκομείο που να έχει διαθέσει χρήματα στη Τράπεζα της Ελλάδος» υπογράμμισε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στο mega.

O υπουργός Υγείας, επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση για την αντίδρασή της, σημειώνοντας ότι η ΝΔ έσπευσε να μιλήσει για ρητή εντολή του υπουργού. «'Οταν λέμε ρητή εντολή είναι δύο πράγματα: ή υπογράφει ο υπουργός και λέει κάντε αυτό ή υπογράφει ο παρακάτω και λέει κατ' εντολήν του υπουργού να κάνετε αυτό. Είδατε πουθενά να υπάρχει ρητή εντολή του υπουργού;» διερωτήθηκε.

Αναφερόμενος στην επιστολή με την οποία ζητείται από τα νοσοκομεία να ενημερώσουν για τα διαθέσιμα που έχουν, ο κ. Κουρουμπλής απάντησε ότι η κίνηση αυτή έγινε «για να υπάρχει μια εικόνα».

«Ας μου φέρουν ένα νοσοκομείο που έχει μεταβιβάσει τα χρήματα του στην ΤτΕ. Και μιλούν αυτοί που έκοψαν τα χρήματα όχι μόνο τα νοσοκομεία από τα ιδρύματα χρόνιων παθήσεων» σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ