ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Η αβεβαιότητα της καταβολής των εφημεριών του 2015 προκαλεί επισχέσεις

Πονοκέφαλο στους εργαζόμενους του ΕΣΥ προκαλεί η αβεβαιότητα για την καταβολή των εφημεριών του 2015, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό να συνεχίζουν τις επισχέσεις τους.

Η αβεβαιότητα της καταβολής των εφημεριών του 2015 προκαλεί επισχέσεις

Την απόφαση αυτή έλαβαν χθες οι εργαζόμενοι οι οποίοι την ερχόμενη Πέμπτη θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα εξωτερικά ιατρεία και πορεία προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Και το ερώτημα βεβαίως είναι γιατί η πορεία θα γίνει στο ΓΛΚ; Για τον λόγο, όπως αναφέρει ο πρόεδρος των Εργαζομένων κ. Ηλίας Σιώρας, ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, έριξε το μπαλάκι για την καταβολή των εφημεριών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Να σημειώσουμε ότι οι εφημερίες για το 2014 πληρώθηκαν (ή τουλάχιστον τακτοποιούνται σταδιακά) στους δικαιούχους. Συνολικά το ποσό των εφημεριών για τα έτη 2012, 2013 και 2014 σε ΕΣΥ, ΠΕΔΥ και ΕΚΑΒ ανήλθε σε 24 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο νοσοκομείο του Διδυμότειχου το οποίο επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή, στα πλαίσια της περιοδείας του στον Έβρο συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ, υποσχέθηκε ότι οι εφημερίες του 2015 αναμένεται να καταβληθούν μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Διαβάστε ακόμη:

ΟΕΝΓΕ: Πιέζει όσο μπορεί για τις εφημερίες - Τι θα γίνει με αυτές του 2015;

Κουρουμπλής από Έβρο: Μέχρι τέλος Απριλίου πληρώνονται οι εφημερίες του 2014 & στο επόμενο δίμηνο του 2015