ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Βιβλιάριο Υγείας σε όλους τους Ανασφάλιστους και δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις δομές

Σύστημα χορήγησης Βιβλιαρίων Υγείας Ανασφάλιστων (ΒΥΑ) σε όλους τους ανασφάλιστους, χωρίς εισοδηματικό κριτήριο, αναμένεται να έχουν οι ευπαθείς αυτές ομάδες, με την υπουργική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού, η οποία ετέθη την Πέμπτη σε δημόσια διαβούλεση. Επιπλέον, με το Βιβλιάριο αυτό, όλοι οι δικαιούχοι θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας.

Βιβλιάριο Υγείας σε όλους τους Ανασφάλιστους και δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις δομές

Σύμφωνα με το σχέδιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) με θέμα «Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας», θεσπίζεται ένα νέο σύστημα με το οποίο οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά (των οποίων ο αριθμός μειώνεται) θα κατατίθενται στα ΚΕΠ. Από τα ΚΕΠ θα προμηθεύονται οι δικαιούχοι και το Βιβλιάριο Υγείας Ανασφάλιστου.

Στην κατηγορία των δικαιούχων εντάσσονται κατηγορίες πληθυσμού που είτε αποκλείονταν από το Σύστημα Υγείας είτε αντιμετώπιζαν προβλήματα προσβασιμότητας.

Παράλληλα, εντείνονται οι προσπάθειες για στελέχωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας έτσι ώστε αφενός η νέα ρύθμιση να είναι άμεσα υλοποιήσιμη και χωρίς να προκαλεί χρόνους αναμονής και αφετέρου προκειμένου το κόστος το οποίο θα συνεπάγεται η αυξημένη ζήτηση να απορροφηθεί από τον ευρύτερο σχεδιασμό μας για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, καλεί τους ενδιαφερόμενους φορείς, να καταθέσουν τις απόψεις και παρατηρήσεις τους για το σχέδιο νόμου, μέχρι τις 11 Μαίου.

Επίσης, την Δευτέρα 4 Μαΐου στις 4 το απόγευμα, οι αναπληρωτές υπουργοί Υγείας (Α. Ξανθός), Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Δ. Στρατούλης), Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Θ. Φωτίου) και Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Γ. Κατρούγκαλος) θα πραγματοποιήσουν κοινή Συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε ακόμη:

ΚΥΑ για Ανασφάλιστους: Μέχρι τις 11 Μαΐου, οι παρατηρήσεις στο σχέδιο Ξανθού

Η υπουργική απόφαση για τους ανασφάλιστους & το τέλος της ασυλίας του πλούτου