ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Εντολή Στρατούλη για ελέγχους ώστε να χτυπηθεί η αδήλωτη εργασία & η εισφοροδιαφυγή

Κυνήγι στην αδήλωτη και μαύρη εργασία ξεκινά ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δημήτρης Στρατούλης, με στόχο να τη χτυπήσει στην ρίζα της όπως και την εισφοροδιαφυγή.

Εντολή Στρατούλη για ελέγχους ώστε να χτυπηθεί η αδήλωτη εργασία & η εισφοροδιαφυγή

Για το λόγο αυτό, κλιμάκια από τις διοικήσεις μεγάλων ασφαλιστικών Ταμείων αναμένεται να ξεκινήσουν ελέγχους σε επιχειρήσεις και Οργανισμούς στις αρχές Ιουνίου. Η σχετική τροπολογία μάλιστα αναμένεται να κατατεθεί άμεσα, όπως δήλωσε ο κ. Στρατούλης κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τους αναπληρωτές υπουργούς Υγείας Α. Ξανθό, Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλο, με αφορμή την επίσημη παρουσίαση για την Κοινή υπουργική απόφαση που αφορά στους Ανασφάλιστους.

Είναι πασιφανές ότι η κυβέρνηση με την κίνηση αυτή θέλει να δώσει καίριο χτύπημα στην εισφοροδιαφυγή, θεσπίζοντας ένα σύστημα διαφάνειας στο κομμάτι της αγοράς εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, επανέλαβε για ακόμη μία φορά ότι είναι ανάγκη να θεσπιστεί ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα για το οποίο παλεύει η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι λέμε όχι στην ασυλία του πλούτου, ενώ στέλνουμε το μήνυμα αυτό και στο ΕΣΥ, διότι αυτή είναι η βούλησή μας.