ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στήριξη ΕΙΝΑΠ στους γιατρούς - να σταματήσουν τα φαινόμενα τρομοκράτησης

Κάθε φαινόμενο αυταρχισμού και τρομοκράτησης ενάντια σε αγωνιζόμενους νοσοκομειακούς γιατρούς και ιδιαίτερα, ειδικευόμενους, καταδικάζει κάθετα και απερίφραστα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΙΝΑΠ, καλώντας παράλληλα την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, να πάρει άμεσα αποφασιστικά μέτρα για να συνετιστεί ο οποιοσδήποτε (διοικητής, διοικητικός παράγοντας, διευθυντής κ.λπ.) επιδεικνύει τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές αυταρχισμού.

Στήριξη ΕΙΝΑΠ στους γιατρούς - να σταματήσουν τα φαινόμενα τρομοκράτησης

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ ομόφωνα διευκρινίζει πως όχι μόνο κανένα μέλος του από καμιά παράταξη δεν έχει συμμετοχή σε τέτοια φαινόμενα αλλά, αντίθετα, το ΔΣ σύσσωμο και ενιαίο συμπαραστέκεται πλήρως στους αγωνιζόμενους γιατρούς. Και συνεχίζει:

Δυστυχώς, δεν έχει δρομολογηθεί ούτε καν η έναρξη της διαδικασίας για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών από 01/01/15 και μετά. Επίσης, πάλι δυστυχώς, δεν έχει ληφθεί κανένα συγκεκριμένο μέτρο για την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων σε μόνιμο προσωπικό και χρηματοδότηση, για να αρχίσει η ανάσχεση της κατάρρευσης της δημόσιας δωρεάν περίθαλψης και της υγειονομικής γενοκτονίας.

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ στηρίζει πλήρως τις κινητοποιήσεις που αποφασίζουν οι συνελεύσεις των νοσοκομείων. Ήδη οι συνελεύσεις πολλών νοσοκομείων έχουν αποφασίσει επισχέσεις εργασίας. Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καλεί όλους τους συναδέλφους να μπουν στον αγώνα.
Υπενθυμίζει πως θεωρεί νόμιμο και αναφαίρετο το δικαίωμα όλων των νοσοκομειακών γιατρών (ειδικών και ειδικευομένων) στην επίσχεση εργασίας. Η ασφάλεια των ασθενών είναι πλήρης και αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας, και όχι των αγωνιζόμενων απλήρωτων γιατρών.

Την Παρασκευή 08/05/15 η ΕΙΝΑΠ προκηρύσσει στάση εργασίας (10:00 – 15:00) και καλεί μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (10:30) και στο υπουργείο Υγείας (12:00) που έχουν αποφασίσει συνελεύσεις νοσοκομείων.

Η ΕΙΝΑΠ συμμετέχει στη νέα κινητοποίηση των φορέων της Δυτικής Αθήνας για τη δημόσια υγεία στις 14/05/15 και προκηρύσσει 24ωρη απεργία για τις 20/05/15, καλώντας όλους τους υγειονομικούς φορείς να συμμετέχουν.

Η ΕΙΝΑΠ τέλος, καλεί όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς, όλους τους υγειονομικούς, και όλο το λαό να πάρουμε - όπως αναφέρει0 στα δικά μας χέρια την υπόθεση της δωρεάν δημόσιας περίθαλψης.

Η Ένωση ζητά

• Άμεσα μέτρα ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων και ΚΥ με μόνιμο προσωπικό και με γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και
• Άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών.

Διαβάστε ακόμη:

Αν. Ξανθός: Πολιτική προτεραιότητα η βελτίωση των οικονομικών του ΕΣΥ