ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΟΚΑΝΑ: Δημοσιεύτηκε η απόφαση για την σύνθεση του νέου ΔΣ

Δημοσιεύτηκε η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού που αφορά στην νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και όπως έχει ανακοινωθεί, τη θέση του προέδρου, καταλαμβάνει ο νευρολόγος – ψυχίατρος Ευάγγελος Καφετζόπουλος.

ΟΚΑΝΑ: Δημοσιεύτηκε η απόφαση για την σύνθεση του νέου ΔΣ

Την θέση του Αντιπροέδρου, καταλαμβάνει ο επίσης ψυχίατρος Δήμος Φωτόπουλος και η θέση του είναι μερικής απασχόλησης, σε αντίθεση με αυτήν του προέδρου.

Μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου είναι οι εξής:

Γεώργιος Σταματόπουλος (αναπληρωτής πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου Δίωξης Ναρκωτικών), με αναπληρωματικό μέλος τον Παναγιώτη Κουμπούλα.
Θωμάς Υφαντής (ψυχίατρος), με αναπληρώτρια την πνευμονολόγο Χρυσούλα Μπότση.
Σωτήριος Λαϊνάς (ψυχολόγος, διδάκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), με αναπληρώτρια την πολιτική επιστήμονα Ηρώ Ζαβογιάννη.
Νικόλαος Χαμτζούδης (δικηγόρος), με αναπληρώτρια τη δικηγόρο Αθηνά Βερροίου.

Εν τω μεταξύ όπως έγινε γνωστό την 1η Μαίου 2015, ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) καθώς και τρεις ακόμη υγειονομικοί Οργανισμοί, όπως ΚΕΕΛΠΝΟ, Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, αναμένεται να λάβουν χαμηλότερη χρηματοδότηση εφέτος, εξαιτίας της πορείας των δημοσιονομικών μας και της ευρύτερης έλλειψης ρευστότητας.

Ο ΟΚΑΝΑ ειδικότερα, επιχορηγείται με το ποσό των 480.113,35 ευρώ, αντί ποσού 4.750.000 ευρώ που είχε προϋπολογισθεί.

Διαβάστε ακόμη:

Τα κονδύλια που εγκρίθηκαν για ΟΚΑΝΑ, ΚΕΕΛΠΝΟ, Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και Ελλ. Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής

Το ΕΚΕΠΥ, ο ΟΚΑΝΑ, το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο ΕΟΜ και άλλες 70 υποθέσεις διαφθοράς στην Υγεία