ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΕΝΕ: Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στους άνεργους νοσηλευτές του voucher

Για αδικαιολόγητη καθυστέρηση πληρωμών στους Νοσηλευτές του voucher, κάνει λόγο η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος. Η ομάδα αυτή των νοσηλευτών, σύμφωνα με την ΕΝΕ, είναι άνεργοι και ενώ εργάζονται κανονικά στα ορισθέντα νοσοκομεία και τις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από το 2014, δεν έχουν πληρωθεί.

ΕΝΕ: Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στους άνεργους νοσηλευτές του voucher

Σε επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και προς την οικονομική διεύθυνση του υπουργείου, η ΕΝΕ αναφέρει:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Το Υπουργείο Υγείας, ως γνωστόν, αξιοποιώντας το θεσμό του voucher μέσω του ΕΣΠΑ, από το 2014 μέχρι και σήμερα, απασχολεί εκατοντάδες νοσηλευτές και άλλους επαγγελματίες υγείας ως μόνιμη δύναμη των νοσοκομείων και των μονάδων της ΠΦΥ και του ΠΕΔΥ, χωρίς να τους έχει καταβάλει το συμφωνηθέν ποσό της προβλεπόμενης από το πρόγραμμα αποζημίωσης.

Σε λίγες μόνον περιπτώσεις οι δικαιούχοι έχουν εισπράξει μόνον το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στη θεωρητική τους κατάρτισης των 240 ωρών, ενώ εργάζονται κανονικά στα ορισθέντα νοσοκομεία και τις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αδιαλείπτως, καταφέρνοντας με δυσκολία να εξασφαλίσουν ακόμα και τα χρήματα που απαιτούνται για την καθημερινή τους μετακίνηση.

Επειδή πρόκειται για ανέργους συναδέλφους μας, θεωρούμε ότι η αδικαιολόγητη κωλυσιεργία που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες από τους αρμόδιους παράγοντες του Υπουργείου Υγείας, αντιστρατεύεται ευθέως στην έννοια της ηθικής και της δικαιοσύνης.
Δια του παρόντος, καλούμε μετ' επιτάσεως την πολιτική ηγεσία, αλλά και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Υγείας να σκύψουν με ευαισθησία πάνω στο φλέγον τούτο ζήτημα, αποκαθιστώντας άμεσα το δίκαιο των εκατοντάδων ανέργων συναδέλφων και συμπολιτών μας».