ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει 40 εκατ. ευρώ νοσήλια στο ΕΣΥ, κατόπιν εντολής Π. Κουρουμπλή

Στην πληρωμή νοσηλίων σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, προχώρησε ο ΕΟΠΥΥ, κατόπιν εντολής του Υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει 40 εκατ. ευρώ νοσήλια στο ΕΣΥ, κατόπιν εντολής Π. Κουρουμπλή

Τα ποσά αυτά που αποτελούν ίδια έσοδα των νοσοκομείων, θα διατεθούν πρωτίστως για την πληρωμή του επικουρικού προσωπικού (ιατρικού- νοσηλευτικού).

Τα περισσότερα ποσά λαμβάνει η 2η ΥΠΕ 10,8 εκατ. ευρώ, ακολουθεί η 1η ΥΠΕ με 9,67 εκατ. ευρώ και η 6η ΥΠΕ με 6,6 εκατ. ευρώ.

Στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια, τα περισσότερα ποσά λαμβάνει ο Ευαγγελισμός με 1,9 εκατ. ευρώ, το ΚΑΤ με 1,4 εκατ. ευρώ και το Γενικό Κρατικό Γ. Γεννηματάς με 1,1 εκατ. ευρώ., στην 2η ΥΠΕ τις περισσότερες πληρωμές λαμβάνει το νοσοκομείο Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων» με 1,5 εκατ. ευρώ στην 3η ΥΠΕ το νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου» με 1,068 εκατ. ευρώ, στην 4η ΥΠΕ το Αντικαρκινικό Θεσσαλονίκης Θεαγένειο με 1,5 εκατ. ευρώ, στην 5η ΥΠΕ το γενικό νοσοκομείο Βόλου «Αχιλλοπούλειο» με 298.000 ευρώ, στην 6η ΥΠΕ το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων με 852.000 ευρώ και στην 7η ΥΠΕ το Γενικό νοσοκομείο Χανίων (+ΨΝ Χανίων) με 359.000 ευρώ.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τα ποσά για κάθε νοσοκομείο και για κάθε Υγειονομική Περιφέρεια.

Διαβάστε ακόμη:

Ανενεργά τα περισσότερα Αιμοδυναμικά Εργαστήρια στο ΕΣΥ - Κίνδυνος για τους εμφραγματίες

Κουρουμπλής: Οι δανειστές ναρκοθετούν την πολιτική του υπουργείου Υγείας