ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ενημέρωση ΟΕΝΓΕ για τις πληρωμές των εφημεριών - Συνεργασία Ενώσεων με τα λογιστήρια του ΕΣΥ

Την ερχόμενη Δευτέρα 27 Ιουλίου αναμένεται να εκταμιευθούν τα κονδύλια του μηνός Απριλίου – Μαίου και Ιουνίου όπως ενημερώνει η ΟΕΝΓΕ.

Ενημέρωση ΟΕΝΓΕ για τις πληρωμές των εφημεριών - Συνεργασία Ενώσεων με τα λογιστήρια του ΕΣΥ

Ειδικότερα, όπως ενημερώνει το θεσμικό όργανο των νοσοκομειακών γιατρών, σχετικά με την καταβολή εφημεριών του 2ου τριμήνου 2015 στις 27 Ιουλίου θα εκταμιευτούν το κονδύλια για τις εφημερίες Απριλίου - Μαϊου-Ιουνίου και τα οποία λόγω valeur, θα είναι αξιοιποιήσιμα
στις 31 Ιουλίου, προκειμένου να αναρτηθούν οι εφημερίες στην ΕΑΠ.

Εν τω μεταξύ, όπως ενημέρωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, με το χρηματικό ποσό των 63.136.500 ευρώ θα επιχορηγηθούν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στις 31 Ιουλίου, τα νοσοκομεία του ΕΣΥ για την εξόφληση των δεδουλευμένων του προσωπικού όσον αφορά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Συγκεκριμένα, στους λογαριασμούς IBAN των νοσηλευτικών ιδρυμάτων θα καταβληθούν 49.012.000 ευρώ για τις εφημερίες των γιατρών και 14.124.500 για τις υπερωρίες του λοιπού προσωπικού.

Πρέπει συνεπώς οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων, σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, να προωθήσουν άμεσα τα σχετικά εντάλματα στους Επιτρόπους , ώστε να είναι δυνατή η ανάρτηση στην ΕΑΠ και να καταστεί εφικτή η καταβολή των εφημεριών στις 13 Αυγούστου ή το αργότερο στις 27 του ίδιου μήνα.

Η ίδια διαδικασία θα ισχύσει για τις υπερωρίες του υπόλοιπου προσωπικού.

Η ΟΕΝΓΕ καλεί τις Ενώσεις Γιατρών να συνεργαστούν στενά με τα λογιστήρια των Νοσοκομείων και σε περίπτωση οιασδήποτε εμπλοκής να ενημερώσουν την Ομοσπονδία.

Διαβάστε ακόμη:

63 εκατ. ευρώ λαμβάνει από το ΓΛΚ στο τέλος Ιουλίου το προσωπικό για εφημερίες και υπερωρίες

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των 42 προσλήψεων με 8μηνες συμβάσεις για το ΚΕΘΕΑ