ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ορατός ο κίνδυνος να κλείσει η Παθολογική Κλινική του νοσοκ. Κοζάνης - Λειτουργεί με δύο γιατρούς

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει ένα ακόμη νοσοκομείο της περιφέρειας, το Μαμάτσειο Κοζάνης, καθώς ορατός είναι ο κίνδυνος λουκέτου της Παθολογικής Κλινικής.

Ορατός ο κίνδυνος να κλείσει η Παθολογική Κλινική του νοσοκ. Κοζάνης - Λειτουργεί με δύο γιατρούς

Όπως καταγγέλλει - με επιστολή του στον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή- ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, η Παθολογική κλινική λειτουργεί με δύο μόνο γιατρούς μετά και την παραίτηση δύο εκ των τεσσάρων Παθολόγων.

«Τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κλινική κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ύπαρξη και τη συνέχειά της, καθώς, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι ζήτημα χρόνου να κλείσει» σημειώνει ο κ. Ιωαννίδης. Και προσθέτει, λέγοντας, ότι αντίστοιχα προβλήματα παρουσιάζει και η λειτουργία πολλών ακόμα κλινικών (παιδιατρική, τεχνητός νεφρός, ψυχιατρική κ.λ.π.), τα οποία χρήζουν άμεσης επίλυσης.

Καταλήγοντας ο δήμαρχος επισημαίνει την ανάγκη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η στοιχειώδης και ασφαλής λειτουργία του νοσοκομείου.Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι το Μαμάτσειο νοσοκομείο, εξυπηρετεί τη μεγαλύτερη πόλη και έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και μία ευρύτερη περιοχή με πληθυσμό πάνω από 100.000 κατοίκους.

Διαβάστε ακόμη:

Το δράμα των ΜΕΘ - Να μηνύουν τους εκάστοτε υπουργούς Υγείας, καλεί τους οκείους των ασθενών, Δ/ντής του ΕΣΥ