ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ράπισμα στο Τρίτο Μνημόνιο η συμμετοχή της ΠΟΕΔΗΝ στο σημερινό συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ

Στο αντιμνημονιακό συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν σήμερα το απόγευμα οι υγειονομικοί και προνοιακοί υπάλληλοι (ΠΟΕΔΗΝ), κατόπιν πρόσκλησης της πρώτης.

Ράπισμα στο Τρίτο Μνημόνιο η συμμετοχή της ΠΟΕΔΗΝ στο σημερινό συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ

Η ΠΟΕΔΗΝ με την στάση της αυτή δίνει ράπισμα στο τρίτο Μνημόνιο που προέκυψε από την Συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών και στέλνει μήνυμα για το ΕΣΥ και το σύστημα γενικότερα, το οποίο, όπως αναφέρει, παραπαίει και μαζί με αυτό και οι άνθρωποι που το υπηρετούν.

Η ΠΟΕΔΗΝ ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: «Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέθεσε στη Βουλή παραμονές Δεκαπενταύγουστου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος (κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα τα έλεγαν πριν τις εκλογές) το 3ο Μνημόνιο. Επιβεβαίωσαν την παράδοση της διακυβέρνησης της χώρας στην Τροϊκα επ' αόριστον.

Από την κατάργηση των Μνημονίων που ήταν προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησης, περάσαμε στην άνευ όρων παράδοση, προεκτείνοντας τα μνημόνια με τα οποία κατεδαφίζεται ό,τι απέμεινε από το χάρτη κοινωνικών δικαιωμάτων, που κατακτήσαμε με αγώνες την περίοδο της μεταπολίτευσης.

Το ΕΣΥ και το Σύστημα Κοινωνικής Προστασίας κατεδαφίζονται. Η Υγεία και η Πρόνοια μετατρέπονται σε ανταγωνιστικά, ανταποδοτικά, εμπορεύσιμα προϊόντα και οι πολίτες καλούνται να τα αγοράζουν.

Καταργούνται θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και οι συντάξεις σταδιακά μετατρέπονται σε προνοιακό επίδομα. Καταργούνται δημόσιες υπηρεσίες και επανέρχονται κινητικότητα, διαθεσιμότητες, απολύσεις, νέο σύστημα αξιολόγησης με μειώσεις μισθών».

Καλούμε τους Υγειονομικούς και Προνοιακούς υπαλλήλους μαζί με τους πολίτες χρήστες των υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ, σε μαζική συμμετοχή στο παλλαϊκό συλλαλητήριο που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 13 Αυγούστου 8:00μ.μ. στο Σύνταγμα.

Διαβάστε ακόμη:

ΠΙΣ: Επώδυνα για όλους, τα μέτρα για την υγεία - Έτοιμοι να συγκρουστούμε με παλαιοκομματικές αντιλήψεις

ΠΑΣΟΝΟΠ: Καθολική απουσία της ΠΦΥ εδώ και 33 χρόνια - Διαχείριση με επικοινωνιακά μέσα