ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Νοσ. Σπάρτης: Σε λουκέτο οδηγείται η Παθολογική Κλινική εξαιτίας της υποστελέχωσης

Σοβαρό κίνδυνο αναστολής λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Σπάρτης εξαιτίας της υποστελέχωσης αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Σπάρτης.

Νοσ. Σπάρτης: Σε λουκέτο οδηγείται η Παθολογική Κλινική εξαιτίας της υποστελέχωσης

Το νοσοκομείο Σπάρτης, δεν αποτελεί φυσικά το μόνο νοσηλευτήρο στην χώρα που αντιμετωπίζει πρόβλημα με τις κλινικές του. Οι σοβαρές ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών, δημιουργούν ασφυκτική κατάσταση σε όλη την χώρα, ενώ το πρόβλημα επιτείνεται ακόμη περισσότερο την καλοκαιρινή περίοδο,με τις αυξημένες ανάγκες ένεκα τουριστών.

Ειδικότερα όπως καταγγέλλει η Ένωση Γιατρών υπάρχει πλέον σοβαρός κίνδυνος αναστολής λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Σπάρτης λόγω έλλειψης γιατρών.

Εν τω μεταξύ, η Ένωση των Γιατρών ΕΣΥ Ν.Λακωνίας, εδώ και δύο χρόνια είχε επισημάνει το μεγάλο πρόβλημα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Σπάρτης και ιδιαίτερα της Παθολογικής Κλινικής, η οποία όμως πλέον βρίσκεται στο χειρότερό της σημείο, μετά από μία σειρά συνταξιοδοτήσεων και παραιτήσεων γιατρών που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Το πρόβλημα εντάθηκε μετά την τελευταία αποχώρηση της Διευθύντριας του Παθολογικού τμήματος γι αυτό και η κλινική λειτουργεί μόνο με δύο ειδικευμένους παθολόγους και δύο ειδικευόμενους γιατρούς. Μάλιστα σύμφωνα με έγγραφο των γιατρών της κλινικής (22/7/2015) η στελέχωση αυτή δεν επιτρέπει τη στοιχειώδη λειτουργία της κλινικής, που είναι η μεγαλύτερη του νομού και απολύτως απαραίτητη για την ασφαλή λειτουργία όλου του νοσοκομείου.

Η Ένωση των Γιατρών καλεί άμεσα τους αρμόδιους να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην κραυγή αγωνίας των εργαζομένων και να προχωρήσουν στη στελέχωση του τμήματος με γιατρούς παθολόγους.

Διαβάστε ακόμη:

Κουρουμπλής: Πιθανή η διασύνδεση του «Αγία Βαρβάρα» με το «Αττικόν»

Μνημόνιο 3: Κουρουμπλής - Δεν υπάρχει μείωση στις 4.500 προσλήψεις υγειονομικών