ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Συνάντηση Δημόπουλου με τους 7 επικεφαλής των ΥΠΕ

Συνάντηση με τις διοικήσεις των επτά Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας, Θάνος Δημόπουλος.

Συνάντηση Δημόπουλου με τους 7 επικεφαλής των ΥΠΕ

Ο Υπουργός ενημέρωσε τους διοικητές για τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, προκειμένου να βρεθεί λύση για το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών των νοσοκομείων καθώς και για τη δυνατότητα να αυξηθούν τα όρια των προϋπολογισμών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους.

Επιπλέον, ο κ. Δημόπουλος αναφέρθηκε στην ενέργεια του Υπουργείου Υγείας να υποβάλλει αίτημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) με το οποίο ζητά να συνεχιστούν οι διαδικασίες τοποθέτησης επικουρικών, ειδικευόμενων και αγροτικών ιατρών στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας της χώρας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου το οποίο- όπως ενημέρωσε ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Στρατής Πλωμαρίτης- αντιμετωπίζει προβλήματα, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν τίθεται σε κίνδυνο η λειτουργία του.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Βλασταράκος βλέπει Δημόπουλο και ΕΟΠΥΥ