ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ανασφάλιστοι: Ο ιατρικός κόσμος & τα κόμματα ζητούν γενναία χρηματοδότηση μέσα από ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα

Την ανάγκη να υπάρξει μία γενναία χρηματοδότηση για τους ανασφάλιστους και αυτό θα γίνει εφόσον καταργηθεί το Μνημόνιο και εφόσον υπάρξει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα επεσήμαναν οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων στο debate που οργάνωσε ο ΙΣΑ την Πέμπτη το μεσημέρι.

Ανασφάλιστοι: Ο ιατρικός κόσμος & τα κόμματα ζητούν γενναία χρηματοδότηση μέσα από ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Τα χέρια όλων των υπουργών είναι δεμένα σήμερα εξαιτίας του τρίτου Μνημονίου τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ. Ηλίας Σιώρας και επομένως δεν μπορεί να προσφερθεί απρόσκοπτα και όπως πρέπει, το κοινωνικό αγαθό της υγείας. Μάλιστα αναφέρθηκε σε ορισμένους αριθμούς, οι οποίοι στην κυριολεξία βγάζουν μάτι αναφορικά με τους ανασφάλιστους και που καταδεικνύουν το σοβαρό πρόβλημα χρηματοδότησης που υπάρχει στην χώρα μας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Σιώρα, η μέση νοσηλεία ενός ενήλικα στον Ευαγγελισμό, ανέρχεται σε 2.200 ευρώ και ενός παιδιού είναι 480 ευρώ. Εάν υπολογίσουμε δε ότι ένα 20% του πληθυσμού θα νοσηλευτεί, τότε αναρωτιέται εύλογα κάποιος, ποιος θα πληρώσει το ποσό αυτό για τους ανασφάλιστους, ο κρατικός προϋπολογισμός, ή ο ΕΟΠΥΥ;

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Ενότητας κ. Μιχάλης Μπλέτσιος, ανέφερε ότι οι ανασφάλιστοι αποτελούν εγγενές πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, ενώ έθεσε το ερώτημα, γιατί το ΕΣΥ αρνείται χρήματα από τους ξένους όταν νοσηλεύονται. Επίσης, πρότεινε ένα μέρος των φόρων για το αλκοόλ και τον καπνό να κατευθυνθεί για την κάλυψη των ανασφάλιστων.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σάκης Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στην ένδεια γιατρών που υπάρχει στην χώρα μας, πρόβλημα που αγγίζει και στην νοσηλεία των ανασφάλιστων συμπολιτών μας, οι οποίοι αποτελούν δραματικό πρόβλημα της κοινωνίας και οικονομίας.

Εν κατακλείδι, τα πάντα στο ΕΣΥ και φυσικά η κάλυψη των ανασφάλιστων, εξαρτάται από την χρηματοδότηση του συστήματος και από ένα στοιβαρό και ισχυρό ΕΣΥ, το οποίο θα μπορέσει να καλύψει με άνεση και με αξιοπρέπεια και τις ευπαθείς αυτές ομάδες.

Διαβάστε ακόμη:

Ο ΙΣΑ ζητά συνέχεια της κυβέρνησης μετά τις εκλογές - Έκρηξη Πατούλη: Οι Έλληνες γιατροί αιμοδοτούν όλη την Ευρώπη και όχι μόνο