ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ρύθμιση μισθοδοσίας ιατρών ΠΕΔΥ απ. απασχόλησης και clawback κλινικών 2014

Ολοκληρώθηκε από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Δημόπουλο, η διαδικασία που είχε ξεκινήσει από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή και αφορά στη μισθοδοσία ιατρών ΠΕΔΥ πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Ρύθμιση μισθοδοσίας ιατρών ΠΕΔΥ απ. απασχόλησης και clawback κλινικών 2014

Συγκεκριμένα, εκδόθηκε σχετική οδηγία προς όλες τις ΥΠΕ -και με πρωτοβουλία του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών του Υπουργείου Υγείας- ώστε να εκδώσουν σχετικές διαπιστωτικές πράξεις από τις οποίες θα προκύπτει η κατάταξη των ιατρών σε βαθμό, ο πλεονάζων χρόνος στο βαθμό και τα έτη προϋπηρεσίας εκάστου.

Παράλληλα, υπεγράφη και εστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο η υπουργική απόφαση για το clawback του 2014 για τις ιδιωτικές κλινικές, με την οποία αποσυνδέεται το clawback του έτους 2014 από εκείνο του 2013, όσον αφορά τις ιδιωτικές κλινικές.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, με τη συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση αλλάζει ο μαθηματικός τύπος του clawback του έτους 2014, προκειμένου να είναι εφικτή η είσπραξή του, καθώς για το 2013 εκκρεμούν προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).